Khabibu se na eventu u Abu Dhabiju pridružuje kolega koji je udario McGregora

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2019 15:59h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Zubaira Tukhugov

Svoje mjesto na programu UFC 242 eventa našao je Zubaira Tukhugov. Ovaj timski kolega Khabiba Nurmagomedova zapravo je onaj borac koji je tijekom UFC 229 nereda udario Conora McGregora. U svojoj prvoj borbi nakon tri godine, susresti će se s Michaelom Johnsonom.

28-godišnji Zubaira Tukhugov (18-4, 3-1 UFC) u središte pozornosti borilačke javnosti došao je nakon UFC 229 eventa. Upravo on bio je onaj borac koji je usred kaosa prišao Conoru McGregoru i udario ga. Štoviše, time se kasnije sam hvalio, a dodatne pohvale došle su i od predsjednika njegove rodne Čečenija, Ramzana Kadyrova. Za sudjelovanje u incidentu suspendiran je na godinu dana, zbog čega je morao otkazati ugovorenu borbu protiv Artema Lobova. Ipak, ta suspenzija prošli mu je tjedan skraćena na 11 mjeseci i iz tog se razloga može boriti na UFC 242 priredbi.

Tamo će ga čekati Michael Johnson (19-14, 11-7 UFC). Upravo on je krajem prošle godinu uskočio u spomenutu borbu protiv Lobova te je upisao pobjedu. Ove godine već se jednom borio, no tim putem je brutalno nokautiran od strane Josha Emmetta. Nekad borac lake kategorije, u perolakoj je Johnson do sada odradio četiri borbe uz polovičan uspjeh. Tukhugov je u UFC-u startao s tri pobjede, da bi onda bio poražen od Renata Moicana. Bilo je to u svibnju 2016. godine i od tada se nije borio. Prvobitno radi dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, a onda i nakon spomenute suspenzije radi udaranja McGregora.

Priredba u Abu Dhabiju održava se 7. rujna, a MMA mediji tamo očekuju cijeli Eagles MMA tim. Nakon što je postalo poznato da će program predvoditi Khabib Nurmagomedov protiv Dustina Poiriera, a sada je tamo svoje mjesto našao i Tukhugov, još se očekuju potvrde nastupa Abubakara Nurmagomedova i Islama Makhacheva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI