Khabibov trener rangirao potencijalne protivnike: “Postoje dva teža protivnika od Poiriera”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.05.2019 13:10h Autor:

Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov

Glavni trener American Kickboxing Academya, Javier Mendez, otkrio je koja četiri borca smatra najvećim prijetnjama za Khabiba Nurmagomedova. Zanimljivo, idući protivnik njegovog pulena, Dustin Poirier, nalazi se tek na trećem mjestu te liste.

Mendez je prošlog mjeseca bio u Rusiji, kao dio tima Islama Makhacheva. Tim putem se jedno cijelo poslijepodne družio s novinarom portala Sports Daily Russia, kojem je ispričao puno zanimljivih stvari, ali je i iznio neka razmišljanja.

Prije svega je tema bio Khabib Nurmagomedov. Mendez se ovim putem izravno susreo s njegovim fanovima. Vidio je oduševljenje istih i ljubav koju daruju UFC-ovom prvaku lake kategorije, a dao je zanimljivo mišljenje oko toga zašto je to tako.

“Oduševljen sam time koliko Khabib dobiva ljubavi od svojih fanova, oni njega uistinu vole. Prije svega je to zbog toga što se mogu identificirati s njim. Navesti ću vam jedan primjer toga kakva je on osoba. Ja ovdje spavam u hotelskoj sobi koja je bila namijenjena njemu. On je otišao spavati na mali krevet u sobu Islama Makhacheva. Što vam to govori o njemu kao o osobi? On je stvarna osoba, ovo je primjer toga tko i što je on. Postao je popularan i zaradio veliku svotu novaca, nema sumnje da u tom novcu uživa, no nije netko tko će spiskati taj novac na skupocjene stvari i automobile. On je i dalje obiteljski čovjek, ponosi se time tko je i odakle dolazi. Ne želi promijeniti način svog ponašanja. Znam borce koje je slava promijenila, njega nije. Zapravo je samo počeo još više paziti na to kakav će ostaviti dojam. On je zabavna osoba, ali i brižna osoba, jako me podsjeća na mog drugog prvaka, Daniela Cormiera. Ljudi to prepoznaju”, rekao je Mendez, a kao najbolji primjer navedenog postoji video na Instagramu nastao upravo u spomenutoj hotelskoj sobi.

Zasluge za to je u potpunosti pridao Khabibovom ocu Abdulmanapu, a rekao je nešto i o svom vlastitu odnosu s njim. Obojica su zapravo Khabibovi glavni treneri, ovisno o tome gdje se u tom trenutku prvak nalazi pa je stoga i zanimljiva situacija.

“Khabibov otac je sjajan čovjek. Radi se o učitelju velikog srca. Khabib je postao osoba kakva je upravo zbog svog oca. On ga je naučio prave životne vrijednosti, odgojio ga je na pravi način. Što god taj čovjek bude htio, ja ću ga podržati. Njegove namjere uvijek su poštene. Od 2012. godine mogao je reći Khabibu da ne trenira sa mnom, ali nije. Njegov otac je shvatio da je to dobro za njega, nema ništa protiv da s nekim podjeli sjajne uspjehe svog sina. Osobno znam puno trenera koji bi svu pažnju htjeli za sebe. On poznaje Khabiba bolje nego ja, ali nikada nije išao ikoga kontrolirati. Zbog toga imam ogroman respekt prema njemu. Niti jednom mi nije pokušao dati smjernice kako da radim s njegovim sinom. On zna da ću ga uvijek trenirati onako kako je potrebno da bude najbolji”, ispričao je.

Još je odlučio spomenuti situaciju u lakoj kategoriji. Mendez smatra kako se četiri borca ističu kao najveće prijetnje, a onda ih je odlučio rangirati prema tome koliku opasnost njegovom borcu predstavljaju.

“Ako ćemo gledati četiri potencijalna rivala za Khabiba, mogu ih poslagati od najlakšeg prema najtežem ispitu. Mislim kako bi Max Holloway bio najlakša borba za Khabiba. On ima sjajan boks, no nedostaje mu snage za laku kategoriju. Idući na listi je Dustin Poirier. On ima kondiciju i vrlo je raznovrstan. Tony Ferguson mi je drugi izbor, a posebno su opasni njegovi laktovi. Pod broj jedan, tu je i dalje Conor McGregor. Njegov boks je nešto posebno i tu je uvijek njegova velika prilika.”

Khabibova iduća borba održati će se u Abu Dhabiju na UFC 242 eventu. Njegov datum je 7. rujna, a borca bi prema svemu sudeći uskoro trebala biti službeno potvrđena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI