Khabibov trener napao Rogana zbog komentara UFC-a 223: “Treba malo bolje proučiti materiju…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2018 10:46h Autor:

Joe Rogan

Glavni trener slavnog američkog tima AKA, iz kojeg dolaze šampioni poput Cormiera, Velasqueza, Rockholda i dakako Khabiba Nurmagomedova, Javier Mendez, je žestoko kritizirao UFC-ovog komentatora Joea Rogana radi, po njemu, neprofesionalnog komentiranja glavnog dvoboja na UFC-u 223.

Mendez vjeruje da je Rogan bio prestrog prema novom UFC prvaku u lakoj kategoriji, a da ta strogoća siže iz neznanja. Iako je Nurmagomedov u tom dvoboju kod dva suca slavio s 50-43, što označava jedan od najdominantnijih rezultata u povijesti mečeva za UFC titulu, Rogan je više puta tijekom meča ustvrdio kako je Al Iaquinta “razotkrio mnoge slabosti Khabiba Nurmagomedova”. Mendez se s tim ne slaže i tvrdi:

“Gledao sam meč s Roganovim komentarom i on totalno nije shvatio što se tamo događalo. Sve je bazirao na krivim zaključcima. ‘Oooo, razotkrio je Kahbiba. Ovaj ima rupa u svojoj igri’. Ne, nema nikakvih rupa. Khabib nikada nije bio ‘stand up’ borac. Da, poboljšao se u stojci, a ako ne razumiješ koliko se poboljšao u odnosu na posljednji nastup, onda bi trebao malo proučiti materiju. Pa ovaj put je promijenio gard, čak je bacio kružni udarac nogom, bože dragi…”, objasnio je pomalo ljutiti Mendez u posljednjoj epizodi emisije “The MMA Hour”.

Poznati stručnjak tvrdi da se Nurmagomedov nikada ovako ne bi borio protiv Natea Diaza ili Conora McGregora. Jer bi to bilo pogubno za njega…

“Nemojte se ponašati kao da ima neke rupe kao borac. Bože dragi, zar mislite da bi se ovako borio protiv Natea Diaza, da ćemo s njim ostati na nogama? S Diazom? Zar mislite da je to moj plan? Naravno da jebeno ne! Nikada se ovako ne bi postavili niti u meču s Conorom McGregorom. Svi imaju drugačiju taktiku i ona se mora mijenjati iz meča u meč. Ako to ne činiš, izgubit ćeš”, objašnjava Mendez.

Doduše, Mendez također nije potpuno iskren jer je tijekom prijenosa “main eventa” UFC-a 223 bilo jasno da nije zadovoljan taktikom koju u Octagonu provodi danas UFC prvak. Nakon što je prve dvije runde uspješno rušio Al Iaquintu, u nastavku je uglavnom odrađivao meč u stojci zbog čega ga je Mendez (čuje se u pauzi između rundi) doslovno preklinjao da se vrati hrvačkoj taktici. No, to se do kraja meča nije dogodilo.

Iako smatra da je Rogan potpuno fulao, Mendez ne očekuje ispriku…

“Ma ne, ja volim Rogana. Ne bi se trebao uopće ispričavati. On je fantastičan. Čim nešto kaže, to postane kontroverzno. Tako da se meni ne treba ispričavati. Pretpostavljam da prima dosta ružnih poruka, jer ako malo razmislite, kritizirao je borca i ustvrdio da ga je jako lako udariti. Ali u isto vrijeme, taj borac je bio statistički bolji u stojci u tom meču. Tako da bi čovjek pomislio da je netko tu  promašio”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI