Khabibov otac: Upozoravao sam ih da kasne sa skidanjem kila! Lagali su mi za njegovu težinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2017 12:34h Autor:

Khabib Nurmagomedov & Abdulmanap Nurmagomedov

Prvi izaivač UFC-ove lake kategorije, Khabib Nurmagomedov, zbog problema sa skidanjem kila bio je hospitaliziran te je njegova borba za privremeni pojas s Tonyjem Fergusonom na UFC-u 209 u Las Vegasu prije deset dana bila otkazana.

Khabibov otac i trener, Abdulmanap Nurmagomedov, čovjek koji je spartanskim odgojem i treningom od Khabiba stvorio neuništivog i neporaženog (24-0) borca kakvog znamo, zbog problema s dobivanjem vize nije sposoban pratiti svog sina u svaku bitku pa se tako mora oslanjati i vjerovati ljudima koji s Dagestancem rade dok boravi u SAD-u.

U razgovoru za ruske medije Abdulmanap je otkrio kako je upozoravao kamp da kasne sa skidanjem kila i tvrdi da su mu lagali za Khabibovu težinu i pravo stanje stvari.

“Ne znam kako je izgledao cijeli proces. Vjerovao sam ono što su mi govorili”, rekao je Abdulmanap, preveo MMA Professional Translations. “Čitavo vrijeme sam ih upozoravao da kasne sa skidanjem kila pet dana. Sada je vrijeme da se Khabib oporavi i pripremi za sljedeću borbu. Sada moram biti siguran da su mu se bubrezi i jetra sasvim oporavili. Svi mi govore da je sada dobro, ali može li mi itko obećati da se ovo neće ponoviti idući put? Ne znam kakvu je to dijetu imao. Nije ga nadzirao nitko iz mog tima ili obitelji. Uopće mi to nije jasno. Mogu to nazvati nepažnjom ili arogancijom. Vjerovati da će sve biti u redu. Vjerovati  nutricionistu i ljudima oko njega. Lagali su mi za dvije kile. To me još više plaši. I zadnja stvar, vjerovati nekome tko mu je govorio da će sve biti u redu. Što to znači? Gubio je više od dva kilograma dnevno, to je previše. Što da se sve ovo dogodilo tokom borbe, primjerice u drugoj ili trećoj rundi?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI