Khabibov otac ocijenio Fergusona, Poiriera i Leea

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.11.2018 11:03h Autor:

Khabib i Abdulmanap Nurmagomedov

Otac i glavni trener Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap Nurmagomedov, iznio je svoje razmišljanje o tri potencijalna protivnika za iduću UFC borbu njegovog sina.

Borci o kojima je glava “Eagles MMA tima” govorila su Tony Ferguson, Dustin Poirier i Kevin Lee, koji se nekako ističu kao glavni kandidati za napad na titulu koja je u vlasništvu njegovog sina. Naravno, ukoliko se ne bude odmah radio revanš protiv Conora McGregora, no sve se više čini kako tako nešto nije u planu Khabiba, ali niti UFC-a.

Prvi o kojem je nešto rekao je onaj kojeg bi fanovi zapravo najviše voljeli vidjeti u duelu protiv Khabiba.

“Borba protiv Fergusona je zanimljiva iz sportskih razloga, jer to je borac koji je zaslužio svoju priliku. Tonyjev nivo kvalitete itekako odgovora uz njegov niz od 11 pobjeda. No, ovdje bih naveo jednu stvar. Islam Makhachev je već danas spreman boriti se protiv njega i siguran sam da bi ga on pobijedio”, rekao je Abdulmanap o “El Cucuyu”, usput ubacivši u priču svog drugog UFC pulena, koji će prema rankingu ipak morati još neko vrijeme pričekati na takve velike borbe.

Idući je onaj borac koji je u nizu sjajnih pobjeda u vrlo uzbudljivim borbama, pravi magnet za fanova i za bonuse, Dustin Poirier.

“Dustin Poirier je u jako dobro mentalnoj i fizičkoj formi. Pruža spektakularne borbe i zanimljiv je za gledati. No, svi znamo jedno pravilo. Gdje su prezentirane sjajne udaračke kvalitete, tu automatski postoje i određene slabosti.”

Ostao je još Kevin Lee, koji je prema mnogima prava noćna mora za Khabiba, gledajući sa stilskog aspekta. On ima ugovorenu borbu protiv Ala Iaquinte i Nurmagomedov smatra kako bi bolje bilo da se prvobitno posveti njoj.

“Kevin Lee je borac za jednu ili dvije runde, što je borba protiv Fergusona pokazala. Mislim kako bi njegov problem u napretku također bila borba protiv već spomenutog Islama Makhacheva. Mislim kako će Kevin imati jako tešku borbu protiv Ala Iaquinte, od kojeg je već izgubio. To bi se moglo ponoviti pa je za njega bolje da se priprema za rat protiv Iaquinte nego da govori o Khabibu.”

Na kraju nam je ovo sve izgleda kao podcjenjivanje protivnika i pokušaj promocije Islama Makhacheva. No, tko zna, vjerojatno je Khabibova dominacija sama dovela do toga da većina potencijalnih protivnika izgleda tako. No, Fight Site ovim putem glasno i jasno podržava opciju borbe protiv Tonya Fergusona. Iako je do sada čak četiri puta ugovarana pa otkazivana, to je MMA borba koja se jednostavno mora dogoditi!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI