Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Khabibov menadžer: Ferguson je lažni prvak s lažnim pojasom, mi prihvaćamo samo borbu protiv pravog! | Fight Site

Khabibov menadžer: Ferguson je lažni prvak s lažnim pojasom, mi prihvaćamo samo borbu protiv pravog!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2018 20:25h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Ali Abdelaziz

Nove informacije dolaze iz tima Khabiba Nurmagomedova, odnosno od strane njegovog menadžera Alija Abdelaziza. U trenucima kada UFC razmišlja što učiniti u lakoj kategoriji i kako privoliti Conora McGregora na povratak, dolaze informacije kako Nurmagomedova ne zanima ništa drugo osim borbe za pravi pojas.

Abdelaziz je prije samo tjedan dana izjavio kako je njihov idući plan srediti Tonya Fergusona, no sada je malo promijenio priču. Vjerojatno je sve to dio pregovora oko iduće borbe, s ciljem da se osiguraju što bolji uvjeti i tu se ne misli samo na one financijske. Tako je objasnio kakve su im namjere što se tiče Khabibovog idućeg nastupa.

“Khabibova iduća borba sigurno neće biti ni za kakvu privremenu titulu. Mi želimo pravi pojas, pravi titulu ili nas ne moraju niti kontaktirati. Cijenimo sve što je UFC do sada napravio za nas, ali sada je vrijeme za borbu za pojas. Nikoga ne zanima boriti se za lažni pojas, a upravo je to ono što ima Tony Ferguson. To apsolutno nikoga ne zanima”, otvoreno je izjavio Abdelaziz, čime je UFC poslao jasnu poruku.

Na UFC-u je da osigura borbu Tonya Fergusona i Conora McGregora, nakon čega bi se pobjednik borio s Khabibom ili da McGregoru oduzme pojas, čime bi Ferguson postao pravi prvak te se tada može organizirati borba Fergusona i Nurmagomedova. Postoji i treća opcija, a to je da se ukine privremeni pojas, kojim Ferguson ima apsolutno pravo prvi se boriti protiv McGregora za pravi pojas te da McGregor pojas brani protiv Nurmagomedova. No, time bi UFC u svakom slučaju narušio svoj integritet i potvrdio kako promocija više nema nikakve veze sa sportom i pravilima koja se u njemu podrazumijevaju. Zapravo, UFC bi tim potez vjerojatno napravio trenutno prosperitetnu odluku, no vjerojatno bi si načinili udarac koji bi im dugoročno naškodio na više različitih načina.

Znamo samo kako ljude u vodstvu UFC-a vjerojatno već duže vrijeme boli glava oko toga kako riješiti situaciju u vjerojatno najzanimljivijoj i kvalitetnom najpotentnijoj kategoriji. S tim da pokraj ovoga svega imaju još jedan problem. Khabibu moraju dogovoriti borbu do sredine svibnja, jer tada kreće Ramazan, a nakon toga neće biti sposoban nastupiti prije rujna ili najranije sredine kolovoza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI