Khabibov menadžer dobio jasne instrukcije za naredna tri meča: Nema Conora, ali GSP se vraća u igru!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.05.2019 10:06h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Ali Abdelaziz

Nakon prilično duge pauze i izbivanja iz borilišta kojem je kumovao incident nakon UFC-a 229, u akciju se 7. rujna vraća UFC prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov. No, prema njegovom menadžeru Ali Abdelazizu, Rus nije isplanirao samo jedan korak u svojoj karijeri, već naredna tri.

Abdelaziz je za ESPN izjavio kako mu je Nurmagomedov dao vrlo jasne instrukcije, a one glase da želi nastupiti čak tri puta u narednih 11 mjeseci.

“Dao mi je vrlo specifične instrukcije. Želi se boriti 7. rujna (protiv Dustina Poiriera op.a), a onda ponovno u prosincu”, otkriva poznati menadžer MMA boraca i dodaje da niti eventualni meč protiv umirovljenog Georgesa St. Pierrea nije znanstvena fantastika.

Iako je Kanađanin nedavno i konačno otišao u mirovinu, jasno je da bi unosna ponuda UFC-a to promijenila u sekundi. Nurmagomedov ne skriva da mu je meč protiv St. Pierrea jedna od najvećih želja koju želi ispuniti prije odlaska u borilačku mirovinu.

“Ako GSP može riješiti svari s UFC-om do travnja, taj meč bi sigurno odradili. Postoji mnogo kvalitetnih izazivača u lakoj kategoriji, a mi moramo držati tu diviziju aktivnom. Khabib je ovako nešto već izveo u prošlosti. Sjetite se da se borio protiv Edsona Barboze, Al Iaquinte i Conora McGregora u manje od godine dana. Ako se mogu dogovoriti s Georgesom, to bi bila sjajna borba za travanj. Ako ne, to može biti bilo koji drugi ‘contender'”, objašnjava.

Meč protiv Conora McGregora očito Nurmagomedovu nije među prioritetima. To je dodatno naglasio Abdelaziz.

“Da budemo jasni, Conor će morati izaći u borilište i svladati nekoga poput Justina Gaethjea ili Tonya Fergusona ili Kauboja… Trenutačno jednostavno nije dovoljno vrijedan protivnik. To je kako osjećamo u ovom trenutku svi, kao tim”, dodaje i zaključuje:

“MMA je snažno porastao u popularnosti nakon posljednje velike Khabibove pobjede u Sjevernoj Africi i na Bliskom Istoku. Razlog je taj što je Khabib pokazao poštovanje prema tim ljudima. Otići u Abu Dhabi i pružiti najbolju predstavu za te ljude, to je nešto što je njegov vrlo bitan cilj. Želimo tim mladim muslimanima pokazati što je to UFC i kako se može postati UFC prvak. Nije bitno od kuda si i koje si religije. To će biti vrlo poseban trenutak za Khabiba. On je ambasador UFC-a za tu regiju.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI