Khabibov menadžer: Care, samo pare! Ispod 50 milijuna se ne borimo!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.10.2018 16:22h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Ali Abdelaziz

Sve je manje izgledno da će Tony Ferguson dobiti šansu protiv Khabiba Nurmagomedova iako je legitimni izazivač broj jedan lake kategorije. Kada se slegla prašina nakon UFC-a 229 i kada je nestalo borilačke romantike, ostala je, kao u uvijek, samo pohlepa!

Pa je u ovom trenutku prilično izgledno da ćemo Rusa gledati ili protiv Georgesa St. Pierrea  u “catch weight” meču do 74 kilograma. Ili će odraditi “crossover” meč u boksačkom ringu protiv slavnog Floyda Mayweathera. U posljednjem intervjuu za TMZ Sports, Khabibov menadžer Ali Abdelaziz je potvrdio upravo to. Ali još nešto – traže čak 50 milijuna dolara za sljedeći nastup “Orla” u Octagonu ili bilo gdje drugdje.

Od kuda im ta cifra? Navodno je upravo toliko zaradio Conor McGregor za poraz od Nurmagomedova na UFC-u 229. Njegova osnovna plaća je iznosila 3 milijuna, ali je imao za njega vrlo povoljan dogovor glede postotka od prodaje PPV prijenosa. Khabib je dobio 2 milijuna i puno manji PPV postotak. Sada više ne želi pristati biti “B strana”.

“Ben Askren, Woodley, nitko od tih tipova ne može ništa Khabibu. Posebno, ako su tip boraca koji se boje umora, a protiv Khabiba će sigurno riknut. Ali ne brinem se za Tyrona ili Bena Askrena. Ja gledam prema nekome tko može donijeti 50 ili 100 milijuna dolara na stol, a ova dva momka ne mogu donijeti niti 200 tisuća”, objasnio je Abdelaziz za TMZ te je dodao:

“Slušajte, tip protiv kojeg smo se upravo borili je zaradio 50 milijuna dolara. Mislim da ga Khabib sada kao globalna zvijezda mora preteći. Upravo se sastao s Putinom i Ertoganom, a drugi tip prodaje svoju žesticu u nekom dućanu. To se ne da uspoređivati, to su druge dimenzije. Dobro za Conora da nešto radi, ali tko ga šljivi. To je njegova stvar. Mi pokušavamo otići u Afriku, raditi na drugačijim stvarima. Sve to je neusporedivo.”

Revanš? Da, ali ne sada…

“Na kraju dana, možda ako na stol stavi gomilu love jednog dana pristanemo na revanš. Ali možda. Nisam siguran. Dat ćemo mu revanš, ako nam donese mnogo novca. To je moj posao, ovo nije Khabibov posao. Moj posao je donijeti mu zaradu. Nakon 11 godina i 27 borbi bez poraza, on je svoje odradio. Sada je vrijeme za lovu, priče neka ostanu sa strane”, smatra Abdelaziz koji dodaje da će dio zarade dati u humanitarne svrhe.

“Dat ćemo više od milijun dolara za pomoć i izgradnju škola. Ide u Afriku ove godine i početkom iduće radi humanitarnog rada. To je nešto na što se fokusira. Khabib želi biti više od sportaša. On se može već umiroviti. Već je bogat. Ali ako netko stavi debeli ček na stol i možemo taj meč izorganizirati, nije mi bitno tko je i koji je na rang ljestvicama. Može biti ili prvi ili 10. izazivač. Khabib je bio broj jedan punih pet godina. Conor ga je preskočio, Eddie ga je preskočio, mnogi su ga preskočili. Sada se sve svodi samo na pareeee!”, zaključuje kontroverzni menadžer.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI