Khabib vs. Poirier za ujedinjenje pojasa u Abu Dhabiju?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.04.2019 09:24h Autor:

Khabib i Poirier

UFC se nakon dugog niza godina vraća u Ujedinjene Arapske Emirate. Elitna svjetska MMA promocija je u nedjelju objavila da je dogovorila petogodišnje partnerstvo s Ministarstvom turizma i kulture iz Abu Dhabija, a da će prvu svoju priredbu tamo održati 7. rujna.

Radit će se o PPV eventu broj 242. Očekuje se da bi u “main eventu” Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier trebali odmjeriti snage, a jedan od njih će postati ujedinjeni UFC prvak u lakoj kategoriji. Iako vijest o meču Nurmagomedov vs. Poirier nije službeno potvrđena, već neko vrijeme se špekulira da bi se Dagestanac u akciju trebao vratiti upravo na priredbi koja je unaprijed zakazana za 7. rujna.

Prema priopćenju, ovo partnerstvo je rezultat programa potpore čelnika Abu Dhabija organizatorima događanja i evenata u ovoj regiji. Tijekom partnerstva UFC je primoran osigurati barem jedan meč za titulu prvaka na svakoj priredbi koju će održati u UAE.

Do sada je UFC održao samo dvije priredbe u Abu Dhabiju. Prvi put su tamo stigli s UFC-om 112 koji su predvodili Frankie Edgar i BJ Penn, odnosno Anderson Silva i Demian Maia. Četiri godine kasnije se elitna svjetska MMA promocija vratila i održala posljednji event. Tada su u glavnim ulogama bili teškaši Roy Nelson i Rodrigo Nogueira.

“Ogromna je želja da se vratimo u Abu Dhabi, a tijekom narednih pet godina njihovo ministarstvo će nam pomoći da organiziramo spektakularne UFC evente i borbe u UAE”, stoji u izjavi Dane Whitea koja je dio priopćenja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI