“Khabib te sruši na pod, a onda te jednostavno lomi dok borba ne završi” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2018 17:24h Autor:

Iaquinta vs. Nurmagomedov

Nakon što smo jučer popratili analizu udaračkih vještina Conora McGregora, koju je odradio Forest Griffin, sada možemo pogledati što bivši UFC-ov prvak ima za reći o grapplingu Khabiba Nurmagomedova.

Forest je pokušao dokučiti u čemu je tajna toliko dominantnog načina na koji Khabib Nurmagomedov pobjeđuje u svojim borbama, odnosno kako doslovno prolazi kroz svoje protivnike. Svima je jasno kako je njegovo hrvanje na možebitno najvišoj razini u UFC-u, no jasno je i kako to ne bi bilo dovoljno. Zbog toga je tu njegovo fenomenalno snalaženje na podu, odnosno način na koji drži kontrolu i doslovno lomi svoje protivnike.

Prikazani su načini njegovog rušenja, ali je i pokazano zašto on to ne radi na neki standardni način, odnosno zašto se mora paziti da se protiv njega je promaši neki širi udarac. Ukoliko se to dogodi, završiti ćeš na podu, a onda slijedi ono što Khabib najbolje radi. On u svojim protivnicima jednostavno ubija volju i čine da se osjećaju potlačeno.

Pogledajte kako je Forest odradio analizu, ali i kako je pokušao sam prikazati način koji je zaslužan što je Khabib Nurmagomedov vlasnik nevjerojatnog skora 26-0. I zašto bi on u subotu, ukoliko Conor McGregor nema pravu taktiku za zaustaviti ga, mogao postati 27-0.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI