Khabib: Stavili su me kao uvodnu borbu na UFC-u 205 kako bi zaštitili McGregora

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2016 16:36h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Nakon što mu je UFC poslao ugovor, Khabib Nurmagomedov je bio uvjeren da će se na UFC-u 205 konačno boriti za titulu. No obećanje se pokazalo praznim, favorit šefova Conor McGregor dobio je njegovo mjesto, a neporaženi Dagestanac se obračunao s Michaelom Johnsonom na jednoj od uvodnih borbi povijesnog eventa u New Yorku.

Nurmagomedov je jednostavno uništio rangiranog borca i upisao 24 uzastopnu pobjedu te još jednom dokazao da je prava zagonetka u lakoj kategoriji. No Khabib nije zadovoljan načinom na koji ga UFC tretira i tvrdi da su ga zakopali na uvodnim borbama jer žele zaštiti svoju najveću zvijezdu, McGregora.

“Osjećao sam se dobro jer nije bitno stave li vas na glavni ili uvodni dio programa. Svejedno se morate boriti. Ista vrata oktogona se zatvaraju… Ali mislim da me UFC stavio na uvodni dio programa jer ne žele da postanem preveliko ime zato što se moraju pobrinuti za Conora. Ne žele me promovirati kako spada”, rekao je Nurmagomedov za RT Sport.

Khabib je došao u UFC neporažen i osam borbi kasnije ništa se nije promijenilo.

“Moj stil je težak za UFC-ovu laku kategoriju. Jer ja stvaram pritisak, mogu vas rušiti na razne načine. Znam da imam jako dobru kondiciju. Ako me želite zaustaviti, s obzirom na moj stil, morate me nokautirati.”

Ako bi itko mogao nokautirati Nurmagomedova to je onda upravo McGregor. Irac se u glavnoj borbi večeri obračunao s problematičnim hrvačem Alvarezom, no oslanjajući se na svoje napredne udaračke sposobnosti završio je borbu tehničkim nokautom bez ikakvih poteškoća. Ipak, “The Eagle” vjeruje da bi prošao kroz McGregora isto kao kroz sve svoje dosadašnje protivnike.

“Conor je jako dobar udarač, svi to znaju. Ima odličan boks, tajming, dobro baca kontre. Ali svi znaju da ja dobro kontroliram borbu iz gornje pozicije, hrvam, stvaram pritisak. Zašto bih se borio s njim u stojci? Srušit ću ga, našamarati, učiniti nervoznim, pričati mu, i natjerati ga da odustane.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI