“Khabib slamka kategorije” ponosna na novi nadimak: “Puno sam naučila iz njegovih borbi!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2018 11:18h Autor:

Tatiana Suarez

Tatiana Suarez ovog je vikenda ostvarila svoju treću UFC pobjedu, a način na koji do sada dominira joj je donio i službeni nadimak. Prozvana je “Khabibom slamka kategorije”, a na svoj je nadimak istog trenutka postala ponosna.

Ova 27-godišnja djevojka, pobjednica 23. sezone Ultimate Fightera, ima apsolutno sve potrebno za uspjeh. Osim što je jedna od viših borkinja kategorije, posjeduje i fenomenalnu hrvačku tehniku, dok smo uspjeli vidjeti i napredak u stand upu. Posebno je to dobro izgledalo u subotnjoj borbi, kada je apsolutno rasturila Alexu Grassu, donedavno prozivanu najvećim talentom kategorije. Sve je bilo vrlo brzo gotovo, odnosno čim je borba završila na podu, fantastičan grappling donio je gušenje, odnosno tapkanje. Tako je odmah pristigao i spomenuti nadimak, kojeg je borkinja prokomentirala.

“Sviđa mi se usporedba jer sam njegov ogroman fan. Dosta tehnika sam pokupila upravo gledajući njega. Radila sam to na treningu i u borbi se dogodila uprava ta situacija, da sam iskoristila ono što sam od njega naučila. Krenula sam u napad, ona mi je ostavila leđa pa sam ih uzela. Hvala Khabibu, jer način na koji sam to izvela sam vidjela upravo od njega”, rekla je Suarez na pitanje o završnici svoje borbe.

Ona ne dolazi iz nekog previše poznatog tima, odnosno nema poznate sparing partnere. No, priznaje kako je pravi ovisnik o borbama i kako iiz svake koju pogleda može naučiti nešto, što kasnije isprobava na treningu te na kraju možda i uvede u sam svoj stil borbe.

“Učim od svih boraca, a toliko je veliki broj onih fantastičnih. Poznajem veliki broj boraca koji ne gledaju borbe i smatram kako je to ludost. Od drugih možete naučiti toliko puno i napredovati već samim gledanjem, tako da ću to nastaviti prakticirati.”

Suarez je sada sigurno u Top 10 poretku te iza sebe ima profesionalni skor 6-0, ali tu se ne nalaze i tri borbe iz Ultimate Fightera, u kojima je također uvjerljivo dominirala. Svakako je materijal za prvakinju, posebno uz ovakva razmišljanja kakvima trenutno raspolaže.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI