Khabib progovorio prvi puta nakon UFC 209: Kada je Tony meni otkazao, nitko nije toliko govorio o tome

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.04.2017 23:06h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov dao je prve službene izjave za medije nakon otkazivanja UFC 209 borbe protiv Tonya Fergusona samo dan prije održavanja iste.

Ruski borac je trenutno kod kuće, gdje odmara od posljedica koje su i uzrokovale otkazivanje borbe, a iznio je kako je sve izgledalo iz njegovog kuta gledanja.

“Ne sjećam se jako puno stvari, ali znam da sam večer prije vaganja bio jako loše te sam otišao u bolnicu. Osjećao sam se još lošije jer sam znao da ipak puno fanova, znao sam da je to jedna od najvećih borbi u povijesti ruskog MMA-a, mogao sam ispisati povijest, a ja sam bio na putu u bolnicu”, ispričao je što mu se vrtjelo kroz glavu u tim trenucima,  a onda je nastavio:

“No, ponekada se to dogodi, nekada možeš i umrijeti. Svi mogu umrijeti, svi se mogu razboljeti. Sada mi treba nekoliko mjeseci oporavka. Dva ili tri mjeseca, onda ću se vratiti teškom treningu i želim se boriti u rujnu.

Ne traži nikakve isprike za ono što se dogodilo, štoviše ne smatra krivim nikoga drugog osim samo jedne osobe:

“Ovo je u potpunosti moja greška. Znam da me moje tijelo ponekada ne sluša i moja je ovo greška. Jednostavno ne mogu reći da je pogriješio trener ili nutricionist, 100 posto sam ja kriv.”

Još je upitan kako se osjećao što se tiče Tonya Fergusona, borca koji je odradio sve što je trebalo i koji se bio spreman boriti protiv njega.

“Osjećao sam se čudno, jer nije se lako osjećati loše zbog nekoga, kada mjesecima samo razmišljaš o tome kako mu želiš razbiti facu. To je moja borba snova, borba protiv Tonya Fergusona. Otkazao sam borbu, no jednom ranije je i on otkazao. Nisam vidio da je prema njemu bilo toliko kritike kao prema meni, a sada svi pričaju samo o ovome. No, u redu, sve je to Božja volja, ja ću se vratiti, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Ipak, ovo je ukupno treće otkazivanje njihove borbe. Prvi puta su se trebali boriti u prosincu 2015. godine, a tada je Khabib otkazao šest tjedana prije borbe zbog ozljede. Drugi dogovoren termin bio je travanja proše godine, a tada je Ferguson otkazao desetak dana prije eventa, također zbog ozljede. Ipak, ovog puta se nešto ipak razlikuje. Ovog puta nije u pitanju ozljeda, nego Khabibov neprofesionalan odnos prema sportu. Toga ipak mora biti svjestan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI