Khabib prijeti teškom ozljedom: Proći ćeš kao Minotauro protiv Mira

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.01.2017 15:28h Autor:

Mir vs Nogueira (Instagram)

Ako sve prođe po planu, na UFC-u 209 bi konačno mogli gledati dvoboj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Vlasnici impresivnih pobjedničkih nizova trebali bi ukrstiti rukavice 4. ožujka u borbi za privremeni pojas lake kategorije. 

Ono što smo mogli primijetiti posljednjih tjedana je to da su oba borca ovoga puta odlučila malo više testirati svoj ‘trash talk’, a najnoviji verbalni udarac zadao je Nurmagomedov jednom ozbiljnom prijetnjom.

“On se razlikuje od mojih prijašnjih protivnika. Volio bih mu razbiti lice jer ga želim naučiti poštovanju. Kada sam se borio s Michaelom Johnsonom i kada sam mu uhvatio ruku u kimuru, mogao sam ju slomiti, ali sam bio oprezan jer ga nisam htio ozlijediti. Bilo mi je jasno da je ta borba gotova pa sam išao polako i on je tapkao. No ako mi Tony Ferguson da svoju ruku, slomit ću je kao Frank Mir Nogueiri”, zaprijetio je Khabib svom idućem protivniku prilikom razgovora s FOX Sportsom.

Unatoč prijetnjama, Nurmagomedov priznaje da je Ferguson dobar borac, ali isto tako ističe da se nikad nije susreo s nekim poput njega.

“Da, on je impresivan borac. Bori se cijelo vrijeme i UFC ga nagrađuje bonusima za izvedbe večeri, ali on se nikad nije susreo s nekim poput mene. Stalno se bori s udaračima poput dos Anjosa, Josha Thompsona i Edsona Barboze. Ja sam potpuno drugačiji borac i on mora biti spreman jer namjeravam činiti ono što uvijek činim. Njemu su potrebne promjene. Mora raditi na obrani od rušenja, na ustajanju nakon istih i na obrani od ‘ground and pounda’. Ako to ne učini, polomit ću mu lice te ga možda završiti kimurom i slomiti mu ruku.”

Nurmagomedov je u istom razgovoru iznio i prilično jasan plan za ostatak godine.

“Uzet ću ovaj pojas, nakon toga se boriti s Conorom. Završit ću ih obojicu, imati 26-0, 10-0 u UFC-u i biti neporaženi prvak. To je ludo, ali ja to mogu postići.”

Za kraj mali podsjetnik na borbu Franka Mira i Antonija Rodriga Nogueire.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI