Khabib objasnio kako će završiti Fergusona na UFC-u 223 i plan ne uključuje hrvanje

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.03.2018 18:54h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Barclays Center u Brooklynu idućeg će vikenda ugostiti UFC 223 predvođen dugo iščekivanom borbom između privremenog prvaka lake kategorije Tonya Fergusona i neporaženog izazvača Khabiba Nurmagomedova.

Borci su na telefonskoj konferenciji prije nekoliko dana odradili dobru rundu “trash talka”, ali iznijeli neke prognoze za meč. Dagestanac je tako najavio da se za pobjedu neće oslanjati samo na svoje vrhunsko hrvanje već Fergusona planira završiti kombinacijom stojke i submissiona.

“Pogodit ću ga jako snažnim lijevim krošeom- lijevi kroše, on pada i onda ću ga ugušiti”, rekao ja Khabib.

“Znači gušenje s leđa, to je njegov plan? Imam ja nešto u planu za tvoju guzicu”, uzvratio je Ferguson,.

Khabib se nije dao smesti te je precizirao način na koji će završiti borbu i namjerno izabrao Fergusonovu omiljenu tehniku kojom je privremeni prvak završio dvije od svoje posljednje četiri borbe.

“Završit ću ga jako lijepim D’ arce gušenjem.”

No Khabib je ipak uspio svom protivniku dati i kompliment, iako ga nije štedio s provokacijama.

“On je čvrst tip. Dobar je borac, jako dobar borac. Ima deset pobjeda u nizu, ali UFC ga ne poštuje zbog Conora (McGregora)- Conor je još uvijek aktualni prvak. Ferguson je privremeni. Ja to ne razumijem, ali on je uznemiren zbog toga. Sve je u redu Tony. On je sjajan borac, ali njegova osobnost… Ne razumijem tog tipa- izgleda kao glupan.”

Unatoč uvredama i provokacijama Nurmagomedov je priznao da Fergusona shvaća kao jako ozbiljnu prijetnju.

“Naravno da ga ne podcjenjujem kao borca. Poštujem ga. Posjeduje jako dobre vještine. Kada se pripremam, mislim kako će to biti najteža borba u mom životu. Tako ja razmišljam.”

Ali po pitanju Fergusonovih vrhunskih sposobnosti u parteru, Dagestanac uopće nije zabrinut.

“Cijeli moj život nitko me nije prisilio na predaju. Niti kao amatera, niti na treningu… nije bitno. Ja se nikada ne umaram i nikada ne tapkam.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI