Khabib Nurmagomedov: UFC će organizirati borbu za privremenog prvaka lake kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.02.2019 10:40h Autor:

Khabib Nurmagomedov (screenshot)

Khabib Nurmagomedov je potvrdio kako će do kraja ustrajati u svojoj namjeri da se ne bori sve dok ne budu mogli i njegovi kolege s jednogodišnjom suspenzijom. Uvjeren je kako će zbog toga UFC organizirati borbu za privremenog prvaka njegove kategorije.

Unatoč tome što je njemu samom izrečene suspenzija u trajanju od šest mjeseci, Khabib Nurmagomedov si ju je sam produžio na godinu dana. Razlog je suspenzija za njegove timske kolege, Zubairu Tukhugova i Abubakara Nurmagomedova. Njima je komisija “odrezala” godinu dana, krajnji epilog toga bio je da će Khabib Nurmagomedov odraditi koliko i oni, nakon čega se više nema namjeru boriti u Nevadi.

Da je u pitanju neki drugi prvak, nema sumnje kako bi UFC odmah razmišljao o oduzimanju pojasa, budući da se šest mjeseci odbija boriti, no Khabibova popularnost je takva da to sigurno neće biti slučaj. No, kategorija se ne smije zamrznuti, posebno ako znamo koliko sjajnih boraca egzistira na njenoj Top 15 ljestvici. Nurmagomedov je iznio svoje mišljenje o tome što će se dogoditi.

“Savezna država Nevada je država gdje su droga, prostitucija i kockanje službeno dozvoljeni. Mislim da oni prvo trebaju raditi na sebi. Što se tiče mog pojasa, bilo je boraca koji se nisu borili godinu i pol dana pa im je on ostao. Ja sam spreman boriti se, komisija Nevade su oni koji su mi zabranili”, rekao je Nurmagomedov za jedan ruski medij, tako ponovno potvrdivši da suspenziju svojim kolegama shvaća kao svoju osobnu. Onda se okrenuo kategoriji i onome što smatra da će se u njoj dogoditi.

“Mislim kako će organizirati borbu za privremenog prvaka. Mogli bi to napraviti između Dustina Poiriera i Tonya Fergusona. Tko god pobijedi postati će privremeni prvak. Onda će se taj na kraju godine boriti protiv mene za pravi pojas. Nisam siguran što će se dogoditi, ali to mi izgleda kao najvjerojatnija situacija.”

Zanimljivo je kako iz UFC-a do sada nisu iznijeli nikakvo svoje mišljenju po pitanju Khabibovog stava. I to ne samo zbog samododijeljene suspenzije nego i zbog činjenice da se više neće boriti u Nevadi. A tamo je novac, tamo je najmanji porez i s razlogom UFC tamo odvodi svoje najveće borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI