Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Khabib Nurmagomedov prvi put u UFC karijeri izgubio rundu (FOTO) | Fight Site

Khabib Nurmagomedov prvi put u UFC karijeri izgubio rundu (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2018 19:24h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Javno objavljene sudačke bodove kartice glavne borbe UFC 229 eventa otkrile su nam zanimljiv podatak. Naime, Khabib Nurmagomedov je po prvi put u UFC karijeri izgubio jednu rundu.

U svojih deset dosadašnjih borbi unutar UFC-a, Khabib Nurmagomedov četiri je puta do pobjede došao prekidom, a šest puta sudačkom odlukom. No, zanimljivo je pogledati kakve su to odluke bile. Odnosno, treba obratiti pažnju na činjenicu kako Dagestanac nikada do sada nije izgubiti niti jednu rundu.

Gleisona Tibaua, Abela Trujilla, Pata Healya i Rafaela Dos Anjosa pobijedio je s tri puta 30-27, a Tibau je u ovom nizu jedini borac koji je pružio kakav-takav otpor i koji je došao blizu osvajanja neke runde, no na kraju u tome ipak nije uspio. Iduće dvije pobjede odlukom, i to u posljednje dvije borbe prije ove jučerašnje, bile su još uvjerljivije. Protiv Edsona Barboze rezultat je bio 30-25, 30-25 i 30-24, što bi značilo da su mu dva suca po dvije runde dali 10-8, dok je jedan smatrao kako je tim rezultatom odnio sve tri. Što se tiče borbe protiv Ala Iaquinte, kojom je osvojio titulu, tamo je bilo 50-44, 50-43 i 50-43.

Nakon što smo vidjeli sudačke kartice borbe protiv Conora McGregora, možemo reći kako je Khabib Nurmagomedov, unatoč uvjerljivoj i dominantnoj pobjedi, po prvi put u karijeri izgubio rundu. Prvu je po sva tri suca uzeo rezultatom 10-9, dominacija u drugoj nagrađena je 10-8, dok su za treću rundu sva tri suca smatrala kako pripada Ircu. To na kraju nije bilo važno, budući da je vrlo brzo u četvrtoj rundi sve završeno, ali svakako je zanimljiv podatak. Je li dovoljan da se što prije dogodi revanš? U to ne možemo biti sigurni, jer ipak je Conor McGregor kroz većinu borbe bio izdominiran. No, i ovo je dokaz kako je Khabib ipak samo čovjek koji ne može biti baš toliko perfektan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI