Khabib Nurmagomedov najavio dolazak u Sarajevo

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.11.2018 11:38h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Kako je najavio gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, UFC neporaženi prvak lake kategorije uskoro bi mogao posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine.

Skaka se nalazio u Istanbulu baš u trenutku kada je glavni grad Turske, gdje se sastao s predsjednikom Erdoganom, posjetio i Khabib Nurmagomedov, a to je iskoristio za fotografiju, ali i kratki razgovor.

Kako je naveo u opisu fotografije, Skaka je Khabibu pričao o velikoj podršci koju mu pružaju njegovi sugrađani, a i sam borac je izrazio želju što prije posjetiti jedan od najljepših gradova u Europi te se na taj način zahvaliti svima koji su uz njega kroz karijeru.

Khabib trenutno većinom putuje te se susreće s poznatim i istaknutim osobama, većinom iz islamskog dijela svijeta. Uskoro bi se trebao pojaviti u Americi na saslušanju povodom incidenta nakon UFC 229 eventa, no već je najavio kako ne namjerava prisustvovati istom.

Posjet Khabiba Nurmagomedova Sarajevu bi uistinu bio velik trenutak za sportsku i borilačku scenu nama susjedne države, koja je uvijek svijetu davala vrhunske sportaše.

Prilikom susreta sa UFC šampionom Khabibom Nurmagomedovom razgovarao sam o mogućnosti njegove posjete našem gradu….

Objavljuje Abdulah SkakaPetak, 2. studenoga 2018.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI