Khabib Nurmagomedov isplanirao 2015., želi Cerronea, osvojiti naslov i obraniti ga!

UFC 16.02.2015 12:25h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov je isplanirao ostatak 2015. Član UFC-ove lake kategorije planira povratak u oktogon na UFC-u 187 koji će se održati 23. svibnja u Las Vegasu te se nada kako će se boriti s Donaldom Cerroneom. Dagestanac planira tri stvari u ovoj godini: pobijediti Cerronea, osvojiti pojas i obraniti ga- sve prije 2016. godine.

"To mi je plan," rekao je Khabib. "Tri borbe. S Donaldom, za pojas prvaka i obrana pojasa."

Neporaženi Khabib (22-0) se u Los Angelesu oporavlja od ozljede koljena. Pod budnim je okom UFC-a, koji mu je osigurao stan i auto.

Nurmagomedov je u srpnju potrgao meniscus, samo nekoliko dana nakon što je verbalno dogovorio meč s "Kaubojem". Prije toga su se trebali boriti na UFC-u 178 u rujnu, ali je Nurmagomedov muslimanske vjeroispovijesti, pa je zbog Ramadana postio i nije se želio boriti u tom razdoblju. Khabib vjeruje kako on i Cerrone imaju nedovršenog posla + što je njihov meč logičan zbog rankinga na ljestvici.

Rrekao sam im da je to vrlo dobar meč. Ja sam drugi izazivač, Donald je treći. Tko pobijedi dobiva priliku napasti pojas."

Khabib će osam tjedana prije borbe početi svoj kamp u American Kickboxing Academyju, mjestu koje naziva svojim domom dok mu traju trening kampovi.

Dok se nije oporavio, Nurmagomedov je mnogo radio na svojem znanju engleskog jezika. To mu je omogućilo da što više objavljuje na Twitteru, gdje proziva Cerronea i Anthonyja Pettisa.

Dagestanac se ne smatra "trash-talkerom".

"Ja nisam trash-talker," objasnio je Khabib. "Ja kažem istinu. Nešto kažem i to napravim. Zašto je Muhammad Ali bio najveći? Jer bi ispunjavao ono što je rekao. Imam score 22-0. Ne 22-10!"

"Engleski jezik mi je vrlo bitan. Sa svojim bratom uopće ne koristim ruski. Vjerujem da je znanje engleskog jezika vitalno ako želim uspjeti kao profesionalni sportaš. Volim engleski."

Nurmagomedov ima 6 pobjeda u UFC-u u isto toliko mečeva. Zadnju pobjedu je ostvario 2014. nad Rafaelom Dos Anjosom na UFC-u on FOX 11. RDA je od onda ostvario dvije pobijede i na UFC-u 185 će napasti Pettisov pojas prvaka.

Naravno, Nurmagomedov se ne bi žalio ako bi odmah dobio priliku za meč s Pettisom, ali zna kako te stvari idu, pa mu neće biti problem prvo odraditi meč s Kaubojem.

"Želim Cerronea," rekao je Khabib.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI