Khabib Nurmagomedov: Conor više nije prvak, ali Ferguson je i dalje tek privremeni

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2018 18:31h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Podosta konfuzije nastalo je nakon što je Dana White izjavio kako će se Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov na UFC 223 eventu boriti za pravi pojas lake kategorije, ali nije htio reći kako to znači da je isti oduzet Conoru McGregoru.

Medija je to najviše zanimalo, ali White nije dao odgovor, dok je Ariela Helwanija, koji je nastavio inzistirati, jednostavno ignorirao. Sve to naljutilo je tamo još uvijek vrlo smirenog Fergusona, koji je Helwaniju kasnije otkrio kako se zapravo osjeća.

“Nije mi svejedno. Ja sam prvak, a ne znam borim li se za pravi pojas ili ne. Dana nam iza zavjese govori jednu stvar, a onda izjavi kako je Conor još uvijek prvak. Volim Danu, ali se pitam tko tu koga jebe. Jesam li prvak ili nisam? Želi li me on uopće promovirati prije ove borbe ili ne”, izjavio je tada Ferguson.

Njegov protivnik u spomenutoj borbi, koja će se održati za nešto više od dva mjeseca, ipak je uspio stvoriti neko svoje mišljenje o cijeloj situaciji. On smatra kako će pobjednik borbe njega i Fergusona postati prvak, no da Fergusonu prije toga njegov privremeni pojas ne namjeravaju pretvoriti u onaj pravi.

“Ferguson je i dalje privremeni prvak, no mi ćemo se boriti za pravi naslov prvaka. To je ono što će se dogoditi. Conoru je oduzet pojas lake kategorije, kao što mu je oduzet i onaj perolake. Ne znam zašto se mediji pitaju jesu li ga razriješili naslova prvaka ili nisu. Naravno da jesu!”, rekao je Dagestanac.

Khabib namjerava uzeti taj pojas i postati pravi prvak, no nije mu cilj odmah se nakon toga boriti protiv McGregora. Smatra kako će on napad na titulu morati zaslužiti.

“Mislim kako Conor sada mora zaslužiti napad na titulu prvaka. Moj je plan pobijediti Tonya i znam kako će UFC onda htjeti dati priliku McGregoru, no on to ne zaslužuje. Reći ću mu da stane u red i zasluži svoju priliku.”

Što se tiče zasluženog napada na pojas, mnogi će se složiti kako McGregor to nije zaslužio niti prvi put, odnosno borba za titulu mu je bila prva UFC borba do 70 kilograma uopće. Ali, kao da je to UFC-u, što se tiče Irca, ikada bilo važno…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI