Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Khabib ima zdravstvenih problema i mora na liječenje u Njemačku: Ne želim reći o čemu se radi, ali vratit ću se borbama u rujnu | Fight Site

Khabib ima zdravstvenih problema i mora na liječenje u Njemačku: Ne želim reći o čemu se radi, ali vratit ću se borbama u rujnu

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.04.2017 13:40h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov je na MMA Houru progovorio o svom neuspjelom skidanju kila zbog kojeg je prije mjesec dana otkazao borbu za privremeni pojas protiv Tonyja Fergusona na UFC-u 209, ali zbog kojeg je završio u 

“Bila je večer i osjećao sam se loše, nešto je bilo drugačije”, prisjetio se Khabib tog posljednjeg dana prije eventa u Las Vegasu. “Nikada se tako ne osjećam. Naravno, kroz čitav proces se ne osjećam dobro, ali dan prije borbe sam shvatio da je ovo nešto drugo. I kad samo došao kući noć prije vaganja osjećao sam se ludo. Skidao sam kile sa svojim timom i nisam se toga sjećao. Ne sjećam se dosta toga, nešto nije u redu. Osjećao sam se loše, kao nikad do sada.”

Prvi izazivač lake kategorije osjećao se toliko loše da je zbog bolova usred noći prevežen u bolnicu gdje su mu doktori strogo zabranili nastup jer je “umalo izgubio život.”

“Dokori su rekli,’Ne možeš se borit. Umalo si umro. Kako da se boriš kad si skoro umro? Nema šanse. Mi ti kažemo da se ne možeš boriti, sto posto. Moraš ostati u bolnici sedam sati kako bi bili sigurni da ti je tijelo u redu.’Ali osjećao sam se kao da sam bio blizu smrti.”

No čini se da neopreznost ili nedostatak discipline nisu pravi, ili barem jedini uzrok, njegovih tegoba. Nurmagomedov se upravo vratio iz Njemačke gdje se podvrgnuo testiranjima kako bi pronašao uzrok svojih želučanih bolova i doktori su nešto pronašli. O čemu se točno radi nije htio otkriti, ali je najavio povratak u Njemačku gdje će više mjeseci provesti u rehabilitaciji nakon čega se planira vratiti borbama.

“Treba mi tri do pet mjeseci rehabilitacije da vratim tijelo na staro. I očito, idem u Njemačku i sve ću popraviti. Ovaj problem nema veze sa skidanjem kila. Radi se o mom zdravlju i moram se oporavljati tri do pet mjeseci i onda ću se vratiti. Mislim da ću biti spreman boriti se u rujnu. U Njemačkoj ću provjeriti svoje tijelo, što se dogodilo i sve ostalo. Nešto me malo muči, ali ne želim o tome razgovorati. Ali trebam nekoliko mjeseci i sve ću riješiti.”

U oktogon bi se volio vratiti krajem rujna i to protiv Tonyja Fergusona što bi bio već četvrti put da se ta borba dogovora. Khabib inzistira na tome da se nasatavi boriti u lakoj i ne planira nikakv prelazak u velter kategoriju.

“Ne mislim da skidam previše kila. Za borbu s Michaelom Johnonom sam se izvagao na 70.5 kg i osjećao sam se jako dobro. Osjećao sam se savršeno. Skinuo sam kile bez problema…Neću se boriti u kategoriji do 77 kg. Borim se na 70 kg čitavu karijeru, mogu se spustiti na tu težinu i to ću i napraviti. U vleteru bih možda odradio neki ‘superfight’, ali neću biti velter borac. Nikada. To se neće promijeniti…Proinaći ću način da skinem kile i osvojim taj pojas u laokoj… Ovo je sve moja krivica, sto posto. Ali vidjet ćemo što će se dogoditi idući put. Vratit ću se. Ovo nije gotova priča. Moja karijera nije gotova. Zaliječit ću tijelo i vratit ću se.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI