Khabib Nurmagomedov i Edson Barboza službeno potvrđeni kao sunaslovna UFC 219 borba

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.11.2017 17:24h Autor:

Nurmagomedov vs. Barboza

UFC 219 event službeno je potvrdio Khabiba Nurmagomedova i Edsona Barbozu kao sudionike sunaslovne borbe. Time postaje očito kako će ona između Holly Holm i Cristiane Justino postati glavna te da neće biti dodatne borbe za titulu na programu.

Ovaj par je već ranije najavljen i borci su izjavili kako su potpisali ugovore, jedino se UFC nije službeno izjašnjavao po pitanju borbe. Sada je službeno potvrđeno kako će se ovaj duel lake kategorije održati na posljednjem ovogodišnjem UFC eventu, koji se u Las Vegasu održava 30. prosinca.

Za Nurmagomedova će to biti prvi nastup nakon studenog prošle godine, kada je na UFC 205 eventu bio bolji od Michaela Johnsona. Početkom ožujka se na UFC 209 eventu trebao boriti protiv Tonya Fergusona za privremenu UFC titulu lake kategorije, no zbog medicinskih problema uzrokovanih skidanjem kilograma je otkazao nastup samo daj prije održavanja borbe.

Barboza također nije puno nastupao u posljednje vrijeme. Ove godine je nastupio tek u ožujku, kad je savladao Beneila Dariusha nokautom u drugoj rundi. Prethodnu borbu je imao još sredinom 2016. godine, kada je bio bolji od Gilberta Melendeza. Trenutno je unutar niza od tri pobjeda i ukoliko savlada Nurmagomedova bi sigurno trebao dobiti priliku napasti titulu.

Ovom potvrdom je postalo sigurno kako na UFC 219 neće biti Tyrona Woodleya i Natea Diaza, kao niti Conora McGregora, čiji nastup zapravo od samog početka nije baš bio realan. Holly Holm i Cristiane Justino tako će biti glavna borba posljednje UFC eventa godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI