Kevin Lee: U subotu vraćam Iaquintu na uvodne programe

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2018 20:27h Autor:

Kevin Lee

Subotnji UFC on FOX 31 event u Milwaukeeu predvodi jedan veliki UFC revanš, borba između Kevina Leea i Ala Iaquinte. U ovoj borbi Lee je onaj koji će ići osvetiti ranije doživljen poraz, no to mu nije jedina ambicija.

8. veljače 2014. godine su ova dva borca prvi put ušla u kavez, a Iaquinta je tada bio bolji te je kroz tri runde odnio prevagu na sudačkim karticama. U međuvremenu se dogodilo puno toga, obojica su se borila za titulu, Lee privremenu, a Iaquinta pravu, no posljednji nastupi obojice rezultirali su time da je Lee veliki favorit prije revanša. Njega to nije začudilo.

“Mislim kako sam u potpunosti drugačiji borac nego što sam bio prije te borbe i to mogu reći svi koji su me gledali tada te koji me prate u današnje vrijeme”, rekao je Lee za MMA Hour, prokomentiravši borbu u kojoj je poražen, a onda je rekao nešto o Iaquinti:

“On ima nekih svojih kvaliteta, no mi smo dva totalno drugačija tipa osobe. To se vidjelo kroz više puta kada su nam se putevi prošlih godina ukrstili. On je dečko iz Jerseya koji će se napiti i razbiti hotelsku sobu te mislim da nema smisla da on podiže svoj glas još više nego što je to radio do sada. Ovo vidim kao svoju dužnost da ga bacim nazad na uvodne borbe.”

Naravno, to ne znači da će Iaquintu otpisati.

“Ima neke stvari na koje moram paziti. Čvrst je i opasan borac, naravno da mu to ne namjeravam osporavati. Ne sviđa mi se kao osoba, ali moram respektirati njegov stil i vještine. On nikada nije spreman odustati i sve to će dovesti do odlične borbe, tako da sam ovaj trening kamp radio najteže i najnapornije do sada. Znam što može i znam da će mi pružiti dobru borbu”, rekao je Lee, svjestan kako mu je možda najveća prednost u tome što se on ne bavi ničime drugim osim životom profesionalnog borca, za razliku od “Ragin’ Ala”, koji je pokrenuo svoj privatni posao:

“Od naše prve borbe on je prije svega ostario. Osim toga, ja sam imao 12 borbi nakon toga, a on samo sedam. I pokraj svega toga, on više nije samo borac nego je i agent za nekretnine. Putuje okolo i brinu ga druge stvari. Kad smo se prvi put borili imao je veliku prednost u iskustvu, prošao je kroz Ultimate Fighter i imao je već tri UFC borbe iza sebe. Sada se sve preokrenulo, ovo je nešto čime se ja bavim 24 sata na dan i to će se na kraju i vidjeti u borbi.”

Ukoliko bi Lee u subotu savladao Iaquintu, postati će još jedan relevantan kandidat za napad na titulu lake kategorije. Kategorije koja je trenutno blokirana situacijom s Khabibom Nurmagomedovim, kojeg tek krajem idućeg mjeseca čeka saslušanje po pitanju incidenta nakon UFC 229 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI