Kevin Lee: Skidanje kilograma umalo me ubilo, vrijeme je da odem u višu kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2017 21:38h Autor:

Kevin Lee

Kevin Lee bio je naoko podosta krupniji borac od Tonya Fergusona u jučerašnjoj borbi za titulu privremenog UFC prvaka. Sve je to rezultat teškog skidanja kilograma koje je imao, no čini se kako mu je to na kraju odmoglo, budući da je ostao bez snage.

Lee je odmah nakon borbe iznio svoje dojmove te je otkrio u kakvom je emotivnom stanju. No, otkrio je još jednu informaciju, a to je kako se posljednjih tjedan dana borio sa stafilokoknom infekcijom, koju je nekako uspio sakriti od komisije u strahu da bi borba mogla biti otkazana.

“Osjećam se užasno, dao sam sve što sam imao u ovu borbu, prihvatio sam ju kada ju nitko drugi nije htio. Prihvatio sam večeras veliki rizik, no vratit ću se snažniji, nema mi druge. Dao sam sve od sebe da sakrijem infekciju. Ovo je veliki event, prošlih tjedana se puno toga događalo u UFC-u i nisam nikoga htio razočarati. Cijeli život radim za ovako nešto, ali neću dozvoliti da me to što se dogodilo zaustavi”, rekao je 25-godišnji borac na press konferenciji.

Zanimljivo je bilo vratiti se na proces skidanja kilograma, koji je bio podosta dramatičan, a mi niti ne znamo što se zapravo događalo iza kulisa, tamo gdje su Lee i njegov tim pokušavali doći do te magične granice od 70 kilograma. Spomenuta infekcija je također bila faktor, ali najšokantnije je zapravo bilo priznanje Leea s koliko kilograma skida, odnosno s koliko se borio.

“Bio je to velik faktor u cijelom procesu, infekcija nikako nije pomogla. Tjedan dana sam se borio s njom i jedva sam zadovoljio potrebnu težinu. Evo, sada sam već na 85 kilograma. Mislim kako sam postao prevelik za ovu kategoriju u kojoj se borim otkako mi je bilo 17 godina. Vrijeme je da odem u višu kategoriju jer svakim danom postajem sve veći i snažniji”, najavio je odlazak u velter kategoriju, gdje bi imao manje problema s tim za što smatra da ga je velikim dijelom koštalo poraza.

Ipak, ponosan je na sebe što je uspio skinuti kilograme i na kraju nastupiti. Čak je krajem prve runde bio blizu pobjede, no Ferguson je izdržao žestoki napad iz full mounta, da bi nakon toga krenula kopniti njegova snaga, sve do trenutka kada više nije bilo povratka.

“Tako je kako je, ja sam rekao da ću skinuti kilograme, pa makar morao odrezati nogu za to. Skidanje kilograma me umalo ubilo, no napravio sam ono što sam morao. Odradio sam svoj posao jer sam profesionalac. Odraditi ću posao neovisno o tome koliko me bude boljelo. Odlučio sam izaći i odraditi svoj najbolji nastup, no u trećoj rundi je sve to postalo previše za mene.”

Mlad je Lee, biti će još ovakvih borbi za njega, u to je teško imati sumnje kraj svog talenta koji posjeduje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI