Kevin Lee odlazi u velter kategoriju i predvodi Fight Night u svibnju

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2019 09:35h Autor:

Kevin Lee

Kevin Lee donio je odluku o prestanku skidanja kilograma za laku kategoriju te će svoju iduću borbu odraditi u velter kategoriji. Predvoditi će Fight Night koji se 18. svibnja održava u Rochesteru, a protivnik mu je još jedan bivši član lake kategorije. Zapravo bivši prvak iste, Rafael Dos Anjos.

Iako službeno ima tek jednu situaciju nezadovoljavanja potrebne težine, odnosno pada na vagi, Kevin Lee bio je jedan od boraca koji su oko toga zapravo imali najviše problema. Svako vaganje je bilo drama, a za borbe protiv Tonya Fergusona i Ala Iaquinte jedva je prošao. Te je dvije borbe izgubio, velikim dijelom vjerojatno zbog iscrpljenosti te je bilo jasno da tako neće moći još dugo. Kako je Lee i dalje mlad borac, tijelo mu se razvija i više nije imali smisla spuštati težinu na 70 kilograma. Tako će Lee svoju iduću borbu održati u kategoriji do 77 kilograma, a UFC mu je odmah dao priliku za napad na velteraški Top 10.

26-godišnjeg Amerikanca čeka borba protiv osam godina starijeg Brazilca, Rafaela Dos Anjos. Iako je Dos Anjos u nizu od dva poraza, on je i dalje četvrti borac ljestvice izazivača velter kategorije, tako da Lee ima priliku već prvom pobjedom naći svoje mjesto u Top 10 pa možda čak i preuzeti tu poziciju. Kad smo spomenuli Dos Anjosove poraze, bivši prvak lake kategorije poražen je od Colbya Covingtona i Kamarua Usmana, znači trenutnog prvaka i vjerojatnog izazivača za titulu. Prije toga je nanizao tri pobjede u velteru, uključujući Neila Magnya i Robbiea Lawlera. U karijeri je upisao 28 pobjeda i 11 poraza. UFC borac je od 2008. godine te je u Octagonu upisao 17-9 omjer pobjeda i poraza.

Što se tiče Leea, on je u UFC-u od 2014. te je do sada upisao deset pobjeda i četiri poraza. Mjesto Rochester, u kojem se ova priredba održava, nalazi se u saveznoj američkoj državi New York.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI