Kevin Lee: Borba mene i Fergusona je za pravog prvaka lake kategorije, McGregor to nije

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2017 19:40h Autor:

Kevin Lee

Kandidat za privremenog UFC prvaka, Kevin Lee, najavio je svoju borbu protiv Tonya Fergusona, objasnio je kakvo ima mišljenje o svom protivniku te što smatra opcijama u nastavku svoje karijere.

Mnogi su ostali iznenađeni kada je Lee (16-2, 9-2 UFC) objavljen kao protivnik Tonya Fergusona u borbi za privremenu UFC titulu, koja će se održati na UFC 216 eventu, 7. listopada u Las Vegasu. No, serijom od pet pobjeda, ali i zanimljivim ponašanjem izvan kaveza, Lee je postao prepoznatljivo ime fanovima te je promocija njega vidjela kao nekoga tko bi mogao pružiti dobru borbu, ali i kvalitetno sudjelovati u najavi iste. A on to trenutno jako dobro radi, izjavama u ovom stilu:

“Mislim kako su pravi fanovi i svima njima slični svjesni kako je ovo borba za pravog prvaka lake kategorije. McGregor ima samo jednu borbu u kategoriji, Tony ima 10 ili 11, ja imam 9 ili 10. Ovo je prava borba za prvaka jer imamo najviše borbi i jer smo već prošli kroz najozbiljnije kandidate za izazivača. Conor je pobijedio jednog borca lake, Khabib nije savladao nikoga u Top 10 i mislim kako je ovo borba koji svi žele vidjeti. Fanovi žele svježu krvu, žele novu generaciju boraca, a to smo mi. UFC je svjestan kako sam ja nova generacija te ću poraziti sve koji mi dođu. Tony Ferguson je samo prvi u nizu.”

U pitanju je privremni UFC pojas, dok je onaj pravi i dalje kod Conora McGregora, koji bi se do kraja godine napokon mogao vratiti u UFC. Ipak, što se tiče samog pojasa, on Lee ne znači puno. Puno više mu znači savladati Fergusona, kojeg je svojevremeno gledao kao uzora, sve do susreta na International Fight Weeku u srpnju, kada je Stipe Miočić spriječio da već tamo ne dođe do žešćeg okršaja između njih dvojice.

“Apsolutno me nije briga za pojas, ja se već osjećam kao prvak. Ipak, ova borba će mi biti zabavnija od većine jer mi je momak pokazao manjak respekta, a na to ne mogu ostati bez toga da kvalitetno uzvratim. Zapravo, već kada mi je on prišao tijekom International Fight Weeka, znali smo kako je naša borba iduće što slijedi. Isti dan sam mu poslao poruku i upoznao me prije nego smo znali da ćemo se boriti. Zapravo, ja sam se ugledavao na njega. Išli smo isti koledž, diplomirali na istom koledžu, on je samo sve odradio par godina prije mene. Dok je on bio u Ultimate Fighteru, ja sam još uvijek hrvao. No, uvijek sam ga podržavao, uvijek sam ga branio kao pravog prvog izazivača, da bih na kraju dobio takvo nepoštovanje. I neću to hladno prihvatiti, toga budite svjesni.”

Ukoliko savlada Fergusona, trebao bi postati idući protivnik Conora McGregora. No, svi smo svjesni kako će irski tim vjerojatno napraviti sve što je u njihovoj moći da se dogovori treća borba između McGregora i Nate Diaza. U tom slučaju, za Leea (ili Fergusona) bi ostale neke druge opcije, koje bi uključivale obranu privremene titule.

“Conor je jedina borba koja ima smisla nakon ove, iako ne bih imao ništa protiv toga da branim privremenu titulu, jer već neko vrijeme imam oko na Khabibu. No, borba protiv Conora me uzbuđuje zbog cijele promocije i svega što ide s tim, nikako zbog same borbe. Zapravo, smatram ga najlakšom borbom od svih koje ,i se u tom slučaju otvaraju. On je mal i mršav te je svakim danom sve slabiji, a ja zapravo sada tek rastem.”

Lee pršti od samopouzdanja, a ne sumnjamo kako će borba njega i Fergusona s vremenom postati vrlo zanimljiva fanovima, znajući kakav su show njih dvojica spremni pružiti i izvan kaveza. Uostalom, vrlo lako moguće kako će upravo to biti glavna borba UFC 216 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI