Kevin Iole: Miočić se danas mogao boriti za boksačke titule

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2014 23:12h Autor:

Stipe Miočić

Kevin Iole, vodeći novinar Yahoo Sportsa u domeni borilačkih sportova napisao je sjajan tekst u kojem je analizirao Stipu Miočića. Kako vidi njegov dosadašnji uspjeh, Stipu kao kompletnog borca te moguće buduće korake te još neke zanimljivosti, prenijeli smo u ovom tekstu.

Mnogi ne znaju da se Stipe Miočić prije MMA karijere bavio baseballom i hrvanje, ali također i boksom, gdje je 2009. godine nastupio na Cleveland Golden Gloves turniru, gdje je poražen u trećoj rundi. No, jedan od onih koji ga je zapamtio s tog turnira je poznati novinar Yahoo Sportsa Kevin Iole.

"Pamtim Miočića kao jednog sjajnog boksača. Prošao je dvije runde, no onda je poražen od Bryanta Jenningsa. No, taj isti Jennings je danas boksač sa skorom 17-0, a u subotu, isti dan kada i Stipe, ide po pobjedu koja bi ga približila borbi za neku od titula. ", napisao je Iole te nastavio:

"O Stipinom boksu dovoljno govori činjenica da se Roy Nelson, koji je fantastičan boksač, nije mogao nositi s njim i Stipe ga je jednostavno uništio. No, unatoč tome što mu je da borba bila prekretnica u karijeri, Stipe je i dalje ostao skroman i prizemljen."

Iole se upitao da je slučajno Miočić 2009. godine pobijedio Jenningsa, da li bi možda on bio taj koji se u subotu bori na HBO kanalu i njihovoj poznatoj boksačkoj noći. No, zaključio je, pozvavši se na Stipinu izjavu kako je Stipe imam MMA borac, a Jennings boksač te da bi možda oba borca, isti dan, nakon otprilike četiri i pol godine od njihovog boks susreta, mogli doći na korak od borbi za naslov u svom sportu.

Ukoliko Stipe i ne uspije, Iole je uvjeren da bi mogao imati uspješnu boksačku karijeru. No, neka se za sada ipak drži MMA, a svi se nadamo njegovoj pobjedi protiv Gabriela Gonzage.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI