Kennedy: Više mogu zaraditi kao smetlar nego UFC borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2013 09:09h Autor:

Tim Kennedy

Nerijetko se MA borci žale na svoj honorar i kako ne zarađuju dovoljno da bi podmirili sve svoje troškove vezane uz trening te pritom od ostatka novca normalno živjeli sve do iduće borbe.

Posljednji koji je istupio s tom žalbom je Tim Kennedy koji nastupa na UFC-u 162 protiv Rogera Graciea.

Kennedy je potpuno otvoreno rekao kako bi za svoju iduću borbu trebao biti plaćen 55 tisuća dolara, odnosno 70 tisuća u slučaju da pobijedi, što je i dalje znatno više od većine boraca u UFC-u. Podsjetimo, prema početnom ugovoru slabije poznati borac je obično plaćen osam tisuća dolara za nastup.

"Jako je jadno što mnogo boraca mora raditi još jedan posao uz borbe. Meni je dobro što taj posao imam jer od UFC-ove plaće ne bih mogao živjeti i to je tužno. Možda bih se zaista trebao posvetiti nečemu drugome jer bih bolje zarađivao kad bih radio kao smetlar", rekao je Tim.

Nakon toga je i detaljnije pojasnio kako će biti raspoređen njegov honorar… 13% troškovi dvorane, 12% prehrana, 10% menadžeru, 10% treneru, 8% za smještaj kampa, 3% za liječničke troškove i 3% na opremu. Kennedyju tako preostane 41%, odnosno otprilike 25 tisuća, ali na to još mora platiti porez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI