Kennedy: Romera želim savladati u stand-up borbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.09.2014 22:16h Autor:

Tim Kennedy

Jedna od sjajnih borbi subotnjeg UFC 178 eventa je i susret dva sjajna hrvača, Tima Kennedya i Yoela Romera. Ipak, američki borac se nada kako ovo neće biti hrvački ispit, nego želi borbu s Romerom odraditi na nogama.

Tim Kennedy (18-4, 3-0 u UFC-u) već je nekoliko puta dokazao koliko je sjajan hrvač. No, ovog puta će s druge strane imati srebrnog olimpijca, nevjerojatno snažnog Yoela Romera. Postavlja se pitanje kako će Kennedy reagirati na to, a odgovor je dao on sam:

"Mislim da ne bih imao problema s rušenjem Romera, no nije mi bitno gdje će se borba odvijati. Štoviše, želim savladati Romera na nogama, vjerujem kako sam tu puno bolji od njega. Ukoliko on krene hrvati, uvjeren sam da mogu obraniti rušenja. Želim odraditi borbu na nogama."

Nakon toga je nastavio, prisjetivši se nekih borbi koje je ranije odradio. "Svi znaju koliko je Bisping dobar u obrani rušenja, koliko je Sonnen imao problema s njim, a jednostavno sam ga uništio kroz pet rundi. Isto tako, govorili su mi da je Roger Gracie najbolji grappler na svijetu, a i njega sam savladao u borbi na podu. Ljudi me podcjenjuju prije svake moje borbe, a ja im dokažem da sam bio u krivu. Kolik god da je Romero težak ispit za mene, isto sam tako i ja za njega", kaže bivši član američkih oružanih snaga.

Naravno, pitanje je i taktike kojom će Kennedy pristupiti borbi. Iako je fascinirao svojom snagom i hrvanjem, Romero je ipak pokazao da ima i rupa u svojoj vještini, a kao primjer se navode dvije runde protiv Dereka Brunsona, koje je uvjerljivo izgubiti. Kennedy je uvjeren kako ima taktiku te da zna što treba raditi da bi se savladao opasnog Kubanca.

"Moram mu stvoriti pritisak od početka do kraja. On je najopasniji kad dobije kontrolu i kad diktira tijek borbe. To mu ne smijem dozvoliti. On će htjeti kontrolirati borbu i distancu, no to se neće dogoditi. On prve do zadnje sekunde borbe ću juriti i neću mu dozvoliti da nametne svoj stil", procijenio je situaciju. Da li je bio u pravu i hoće li uspjeti u svom naumu, saznat ćemo u subotu. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI