Kelvin Gastelum zamijenio Lawlera i bori se protiv Donalda Cerronea na UFC 205 u New Yorku

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2016 23:50h Autor:

Kelvin Gastelum

Donald Cerrone dobio je novog protivnika za UFC 205 u New Yorku te mu se time ispunila želja da ostane dio najspektakularnijeg eventa godine. Borit će se protiv Kelvina Gasteluma, koji se nakon UFC 200 ponovno nalazi na “blockbuster” cardu.

Cerrone će u toj borbi tražiti četvrtu pobjedu u velter kategoriji, kojoj je pristupio ove godine, a u sva tri dosadašnja nastupa došao je do trijumfa prekidom, i to protiv Alexa Oliveire, Patricka Cotea i Ricka Storya. Trenutno se nalazi na dvije UFC ljestvice, u lakoj kategoriji je šesti, dok je u velteru sedmi izazivač. Nedavno je najavio kako se neće bazirati na samo jednu kategoriju, nego u obje diviziji želi biti na raspolaganju za zanimljive borbe.

Kelvin Gastelum dolazi iza pobjede na UFC 200, gdje je odlukom sudaca bio bolji od Johnya Hendricksa, no bila je to doista slaba borba, u kojoj je Gastelum jednostavno bio manje loš borac. On se nalazi na petom mjestu velteraške ljestvice. U UFC-u ima šest pobjeda i dva poraza, no dvije pobjede dolaze iz srednje kategorije. Prije borbe protiv Hendricksa, do 77 kilograma je imao dva poraza u nizu, od Neila Magny te od Tyrona Woodleya, u borbi gdje je pao vagu za čak četiri kilograma. Ipak, novinari koji slažu UFC ljestvice mu vjeruju te se iz tog razloga nalazi vrlo visoko u poretku.

UFC 205 na rasporedu je 5. studenog u spektakularnom Madison Square Gardenu, no najava onih glavnih borbi još uvijek se čeka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI