Kelvin Gastelum: Vjerovao sam da sam pobijedio, ali nitko nema pravo Magnyu ništa osporavati

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2015 17:57h Autor:

Kelvin Gastelum

Kelvin Gastelum je krivnju za poraz od Neila Magnya svalio na sebe, no priznao je kako je vjerovao da je napravio dovoljno za pobjedu. Svom je protivniku čestitao te rekao kako nitko nema pravo osporavati njegov trijumf.

Naravno da je prvo pitanje Kelvinu Gastelumu bilo u vezi sudačke odluke te činjenice kako mu četvrta runda nije pripala rezultatom 10-8, što se činilo kao realan ishod. Mladi borac je iskreno iznio svoje mišljenje, no nije htio prigovarati na odluku.

"Kao prvo, nitko nema pravo ništa oduzimati Neilu Magnyu. On je odradio sjajnu borbu, nakon što ju je prihvatio prije dva tjedna te je došao do pobjede. Da li je runda trebala biti 10-8, ne znam, ali nakon borbe sam vjerovao kako će biti moja pobjede ili neodlučena borba. No, još jednom ponavljam, nitko nema pravo Magnyu išta osporavati", rekao je, a onda dodatno prokomentirao ono što se dogodilo u kavezu:

"Ja se osobno osjećam loše zbog sebe i sve što se dogodilo zamjeram samo sebi. Morat ću pogledati borbu da bih zaključio što je ošlo krivo i da vidim gdje sam griješio. Nakon toga ću početi raditi na tome da te pogreške više nikad ne ponovim. Mlad sam i na meni je da učim na svojim greškama i već u idućoj borbi se vratim kao bolji borac."

Uslijedilo je i pitanje želi li revanš protiv Magnya ili gleda prema nekim drugim ciljevima. 

"Ako je moguće volio bih to, no nemam nekih želja, borit ću se protiv bilo koga tko je ispred mene i tko će mi pomoći da napredujem u rankingu. Krajnji cilj je doći do borbe za naslov prvaka te naravno osvajanje tog naslova. Nije mi bitno tko će to biti, sve dok je to put koji me vodi prema napretku na ljestvici", planovi su ovog mladog borca.

Gastelumu ovaj poraz vjerojatno neće utjecati na ranking, budući da se nalazio na 15. mjestu velter kategorije, u koju se ovom borbom tek vratio. Problem je što mu je ovo drugi uzastopni poraz do 77 kilograma nakon četiri pobjede i sigurno će ga malo usporiti na putu prema vrhu, gdje su ga mnogi vidjeli puno ranije nego što bi se to sad moglo dogoditi. No, tek su mu 24 godine. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI