Kelvin Gastelum objasnio zbog kojeg revanša i dalje razmišlja o velteru

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.05.2018 18:40h Autor:

Kelvin Gastelum

Iako je na jednu ili dvije pobjede od napada na UFC-ovu titulu srednje kategorije, Kelvin Gastelum kaže kako ne može prestati razmišljati o velter kategoriji. Tamo ga vuče želja za jednim revanšem, odnosno poraz kojeg nije prežalio.

Još je samo šest dana ostalo do iduće Kelvinove borbe, možda i najvećeg ispita njegove dosadašnje karijere. U Brazilu ga čeka Ronaldo ‘Jacare’ Souza i to u sunaslovnoj borbi UFC 224 eventa. Ne bi trebalo previše objašnjavati koliko je to bitna borba za obojicu, kao i za samu kategoriju u kojoj nastupaju. U slučaju pobjede, Jacare bi vjerojatno “zakapario” mjesto izazivača, a u suprotnom ishodu ne bi ni Gastelum bio daleko od toga.

“Moram nastaviti pobjeđivati i s vremenom će doći borba za titulu”, rekao je Gastelum, koji je u posljednjoj borbi nokautirao Michaela Bispinga, a u srednjoj kategoriji ukupno ima četiri pobjede i poraz od Chrisa Weidmana. Dodao je još nešto o svojoj trenutnoj situaciji: “Ali, negdje u dubini mojih misli, ne mogu izbaciti velter kategoriju.”

Kao velteraš ima pet pobjeda i dva poraza. Jedan je od Neila Magnya, dok je drugi došao ranije. Savladao ga je Tyron Woodley i to u borbi s najvećim padom vage u novijoj UFC povijesti, ako se računaju samo borbe koje su se nakon toga održale. Gastelum je izvagao čak četiri i pol kilograma preko granice kategorije od 77 kilograma. Woodley se ipak odlučio boriti te je na kraju upisao pobjedu podijeljenom odlukom. Woodleyu je to ujedno bila posljednja borba prije nego je osvojio titulu prvaka.

“Ta borba mi je mrlja u karijeri. Ne toliko zbog poraza, koliko ju želim odraditi ponovno u situaciji gdje ću proći vagu i gdje će biti sve regularno. Osim toga, veliki broj ljudi, uključujući i mene, misle da sam dobio tu borbu”, objasnio je zašto gleda prema Woodleyu.

Protiv Woodleya nema apsolutno ništa, čak je ispričao zanimljivu situaciju koja se dogodila nakon njihove posljednje borbe. Woodley ga je nazvao i pitao za adresu gdje može poslati ček u kojem mu daje dio njegovog honorara, koji je Woodlevu pripao nakon Kelvinovog pada vage. On je to odbio, no Woodley je na kraju istog poslao na dvoranu gdje Kelvin trenira. Tako da su mu razlozi zašto žele tu borbu isključivo sportske prirode.

“Moja želja je u potpunosti samo radi natjecanja. Jedino osobno u toj borbi je žal što sam ja prvi puta pogriješio. Prepun sam samokritike za taj slučaj”, rekao je, a onda je otkrio kako idu pripreme za subotnju borbu:

“Sretan sam i zadovoljan sam, težina mi je upravo onakva kakva bi trebala biti, a jedem pune obroke. I dalje znam da mogu biti velteraš, da se mogu spustiti na tu težinu i to mogu napraviti bilo kada. No, sada sam sretan s ovom situacijom, a za dalje ćemo vidjeti.”

Ukoliko u subotu pobijedi Jacarea, posebno ako to bude prekidom, mogao bi napasti naslov prvaka. Ukoliko ga osvoji, tko zna, možda UFC bude spreman za još neki “superfight”, ako Woodley i dalje bude prvak velter kategorije. To bi tek bila vrhunska stvar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI