Kelvin Gastelum navodno promijenio priču

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2017 09:29h Autor:

Kelvin Gastelum

Pobjednik reality show-a “The Ultimate Fighter” Kelvin Gastelum nedavno je došao na naslovnice zbog ne tako dobrih razloga, naime, povučen je s UFC-a 212 gdje se trebao susresti s Andersonom Silvom zbog pada na dopinškom testu. Nakon pobjede nad Vitorom Belfortom testiran je nakon čega se ustanovilo da je pozitivan na marihuanu. Brazilski sportski sud mu je za to dodijelio suspenziju u trajanju od 90 dana.

Komisija je preko portala MMA Fighting pustila izjavu prema kojoj Gastelum mijenja svoju priču oko spomenutog incidenta a koja kaže sljedeće:

1. Gastelum je prvotno izjavio pred komisijom da je koristio lijekove koji su sadržavali THC, drugim riječima koristio je marihuanu zbog medicinskih razloga.

2. Danas je promijenio priču i kaže kako je pušio marihuanu.

3. Tvrdi kako posjeduje dozvolu za korištenje marihuane u Kaliforniji koju nikada nije pokazao komisiji.

4. Dozvola vrijedi samo na teritoriju Kalifornije pošto svaka savezna država ima svoje zakone.

5. Ne samo što nikada nije pokazao dozvolu za korištenje marihuane, nikada nije rekao ime lijeka kojeg je koristio, doze koje je uzimao niti je pokazao recept temeljem kojeg je dobio lijek.

Zaključno, postoji bezbroj argumenata koje je iznio a koji se temelje na lažima. Da bi stvar bila još gora, tvrdi kako je pušio marihuanu tri tjedna prije borbe. Doza koja je pronađena u njegovom sistemu je bila poprilično visoka i dokazuje suprotno.

Isto tako, zvuči čudno i činjenica da je Gastelum tražio nagodbu, dobio ju, potpisao, da bi nakon toga izašao u javnost žaleči se na kaznu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI