Kelvin Gastelum: Između dvije borbe nabacim oko dvadeset kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.01.2017 22:13h Autor:

Kelvin Gastelum

UFC borac Kelvin Gastelum još uvijek nije odustao od ambicija da nastupa u velter kategoriji, no zna gdje je njegov najveći problem. Kaže kako između dvije borbe zna nabaciti i do 20 kilograma.

Posljednji problemi sa skidanjem kilograma, kada je zbog toga ostao bez borbe protiv Donalda Cerronea, natjerali su Kelvina Gasteluma da se vrati u srednju kategoriju. To mu je bio treći pad na vagi kao borcu velter kategorije i Dana White je rekao kako mu više neće dogovarati borbe do 77 kilograma. No, on još uvijek nije odustao od toga, iako je trenutno zadovoljan u svojoj novoj tj. staroj kategoriji.

“Ne vidim zašto se ne bih mogao boriti u obje kategorije. Osjećam se sjajno na 84 kilograma i mislim da mogu napraviti borbe stvari u toj kategoriji. Prije par godina nisam vjerovao u svoje mogućnosti, no sada znam da se mogu boriti protiv najboljih u toj kategoriji. No, isto tako se mogu boriti i protiv najboljih velteraša svijeta. Nisam odustao od velter kategorije, iako se dobro osjećam u srednjoj“, rekao je.

Svjestan je da ipak mora poraditi na sebi ukoliko želi imati mogućnost kvalitetno spustiti svoju težinu na 77 kilograma. Zna i gdje mu je problem s kojim se ne može baš tako lako nositi.

“Kada sam izvan kampa, znam nabaciti i to dvadeset kilograma. Ne bi trebalo biti tako i znam da je u meni problem, ali ne mogu odoljeti svim tim meksičkim delicijama na koje nailazim. Sve što je potrebno je da promijenim neke navike i stil života. U posljednje vrijeme mi to ide dobro. Ove praznike sam odradio jako dobro i zadovoljan sam svojim ponašanjem.”

Iduća Kelvinova borba je u Brazilu, na Fight Nightu u Fortalezi, kojeg će predvoditi protiv legendarnog Vitora Belforta. On se održava 11. ožujka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI