Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kelvin Gastelum: Želim odrađivati dobre borbe i nagovoriti Danu da dozvoli povratak u velter | Fight Site

Kelvin Gastelum: Želim odrađivati dobre borbe i nagovoriti Danu da dozvoli povratak u velter

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.06.2015 22:12h Autor:

Kelvin Gastelum

Nakon problema s vaganjem za neke prethodne borbe, Kelvin Gastelum se naredbom Dane Whitea morao vratiti u srednju kategoriju. No, on se sad smatra zrelijim, a cilj mu je upravo nagovoriti predsjednika UFC-a da mu dozvoli povratak.

Pad na vagi Kelvina Gastuluma, za borbu protiv Tyrona Woodleya, jedan je od najvećih u povijesti UFC-a (uz one Anthonya Johnsona). Gastelum je velterašku granicu od 77 kilograma prebacio za više četiri kilograma, no na kraju je ipak nastupio. Nakon borbe su u javnost izašli podaci kako je Kelvin bio bolestan i povraćao sluz, no to nije pomoglo te mladi Amerikanac meksičkog porijekla mora nastupati do 84 kilograma.

"Želim to sve ostaviti iza sebe, no izvukao sam pouku. Ali to je prošlost i tamo mora ostati. Bio je to užasan tjedan za mene, bio sam bolestan i odluka da nastupim je bila u posljednji trenutak. Sad znam da se nisam trebao boriti, no prihvatio sam jer sam se htio iskazati. Nemate pojma koliko je sve ukupno bilo užasno. Zato to želim ostaviti iza sebe, nešto sam naučio i to je bitno", ukratko je rekao nešto o tom tjednu, koji što prije želi zaboraviti.

No, njemu je nepune 24 godine, i dalje je jedan od najtalentiranijih boraca u UFC-u, a poraz od Woodleya mu je prvi u karijeri, iako je i ta borba bila vrlo neizvjesna. I on je svjestan da su sve to zapravo "dječje bolesti", koje borac mora proći.

"Još uvijek sam vrlo mlad, razvijam se kao borac i kao osoba. Isto tako, mislim kako smo tek zagrabili s vrha mog potencijala, tj. onoga što tek dolazi. Osjećam se sjajno", najavio je.

A u Meksiku na UFC 188 ga čeka borba protiv Natea Marquardta, još jednog donedavnog velteraša. Osim dobrog nastupa i pobjeda, Gastelum se nada još nečemu:

"Cilj je odraditi dobru borbu i s vremenom uvjeriti Danu da mi dozvoli da se vratim dolje. On je razlog zašto sam se vratio u srednju, a sad moram doći do toga da on bude taj koji će mi dozvoliti povratak u velter."

Ima vremena za sve, mlad je, a nevjerojatno talentiran. Njega ćemo još dugo godina gledati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI