Kaže da nije njegov stil, ali Maia ipak prozvao drugog legendarnog UFC veterana!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2019 14:30h Autor:

Demian Maia/ Photo: Igor Mićić

Nakon tri poraza zaredom, u veljači se pobjedničkim navikama vratio bivši višestruki izazivač Damian Maia. Na priredbi u Fortalezi je svladao Lymana Gooda na tako za sebe karakterističan način – prisiljavanjem na predaju gušenjem s leđa!

Sada, kada se vratio pobjedničkim navikama, Brazilac planira sljedeće ispite. Volio bi se okušati s jednim drugim borilačkim veteranom koji je nedavno također ostvario veliku pobjedu – Diegom Sanchezom.

“Jako mnogo poštujem Diega Sancheza. On je ratnik, a kao što sam rekao na svom Twitteru, nikada ne smijete potcijeniti nečije iskustvo. Drago mi je bilo vidjeti da je pobijedio Mickeya Galla unatoč tome što mu nisu davali previše šansi. Nije lako natjecati se tako dugo na najvišem mogućem nivou. Ovo je jako težak sport i on zaslužuje jako mnogo priznanja”, izjavio je Brazilac za MMAFighting te je dodao:

“Ako me pitate da li bih se volio okušati protiv njega, nakon svega što smo obojica prošli…? Odgovor je – zašto ne?!”

Zanimljivo, dvojac je izmijenio nekoliko riječi prije Mainog meča protiv aktualnog prvaka Usmana na FN priredbi u Chileu.

“Prišao mi je prije tog meča, bilo je to u Chileu, i bio je prepun poštovanja. Rekao sam mu da bih se volio boriti protiv njega i da je to velika čast. Ali naravno da to ne ovisi o nama. Prošlo je dosta vremena od toga, objica smo imali i loših, ali i dobrih nastupa. Svi znamo da nisam jedan od onih koji izaziva ljude, to nije moj stil”, objašnjava.

Ako dođe na koncu do međusobnog obračuna, Maia zasigurno ne planira potcijeniti Sancheza.

“On ima jako dobar parter, iskusan je, tvrd i ima mnogo srca i snage. Nikada ga ne bih potcijenio. Mislim da bi ova borba bila zabavna, bilo bi puno grapplinga. On je ofenzivan, tako da ne bi pokušavao izbjeći direktan sukob na podu.”

“Ako mogu ovo organizirati, mislim da ovaj meč ima mnogo smisla. Ako se ne dogodi sada, vjerojatno se nikada neće niti dogoditi”, zaključuje MMA veteran.

UFC 237 na rasporedu je 11. svibnja u Rio de Janeiru i upravo je to event i mjesto gdje bi se Maia volio sučeliti sa Sanchezom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI