Kavanagh: Diaz je bio anomalija, ne sumnjam da će Conor pobijediti Alvareza

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2016 13:54h Autor:

John Kavanagh/Instagram

Conor McGregor sprema se ispisati povijest na UFC 205 na kojem će se boriti protiv prvaka lake kategorije Eddieja Alvareza, kada ima priliku postati prvi čovjek s dva UFC-ova pojasa.

McGregor se oporavio od posljednje pobjede protiv Natea Diaza s kojim je odradio dvije velike bitke i porušio rekorde gledanosti, a u sjajnoj formi čeka sljedeći nastup. Potvrdio je to Irčev trener John Kavanagh u posljednjem intervjuu u kojem je objasnio zašto je optimističan.

Kavanagh je objasnio kako su nakon prvog poraza od Diaza prilagodili McGregorove treninge i više počeli gledati atribute protivnika. Ranije je, kaže, bilo teže tako se pripremati jer su McGregorovi protivnici često odustajali. I Diaz je priliku s Conorom dobio samo desetak dana prije borbe u kojoj je slavio. S više vremena za pripremu, Conor je u revanšu bio bolji i oprezniji.

“Conor je navikao da mu protivnici često odustaju. U njegovih 14 profesionalnih borbi, mislim da je 50%  boraca odustalo. To je bilo uobičajeno, promotori su me obično zvali 10-14 dana do eventa i pitali imate li zamjenu. Nismo tada mogli raditi takve specifične pripreme”, rekao je Kavanagh.

“Ako se pripremate za Josea Alda, brzog kickboksača koji se sjajno brani od take-downa, koncentrirate se na to, i onda tjedan dana prije borbe dobijete Chada Mendesa koji je hrvač i tjera protivnike u parter… Dva borca ne mogu biti različitija, ali naš stil treninga mogao se s time nositi. Diaz se pokazao kao potpuno drugačiji karakter, bio je neobičan protivnik zbog kojeg smo morali promijeniti gotovo sve u pripremi borbe. Naučio sam trenirati na potpuno nov način”.

“Alvarez se bori na više standardan način na koji smo navikli. Bori se tradicionalno i sličan je mnogim borcima koje je Conor pobijedio. Diaz je bio anomalija, mala prepreka za koju smo trebali trenirati na određeni način, ali mislim da će nas borba s Eddiejem vratiti našem starom načinu treniranja. Pritisak je prisutan, ali Conor je dugo dugo u ovom sportu. Nadamo se najboljemu, a pripremamo se za najgore. Spremni smo za žestokih 25 minuta. Bio bih iznenađen da borba ode do kraja, ali siguran sam da će Eddie imati svoje trenutke, ali ne sumnjam da će na kraju Conorova ruka biti u zraku”, zaključio je Kavanagh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI