Katastrofalne vijesti za Stipu: DC potvrdio da ga jedino zanima Lesnar i da je to njegov posljednji meč u karijeri!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.07.2018 16:24h Autor:

Daniel Cormier

Stipe Miočić sigurno neće dobiti svoj revanš protiv Daniela Cormiera koji toliko silno želi! Ne samo da UFC nema nikakvog interesa u tom meču jer je američki Hrvat “persona non grata” kada govorimo o poziciji prvaka u teškoj kategoriji, niti novopečeni prvak Cormier ne razmišlja o revanšu sa Stipom.

Naime, u ponedjeljak je potvrdio da će mu meč protiv Brocka Lesnara biti posljednji u karijeri. Sada se tek vidi kako je UFC imao dogovor s Cormierom oko meča protiv Brocka Lesnara. Nadali su se da bi DC mogao iznenaditi Miočića, a onda, kada se to dogodilo, niodkuda se pojavio Lesnar u prvom redu publike i ranije dogovorena WWE predstava je mogla početi.

Stipe niti u jednom trenutku nije bio dio njihovih planova, a sada je utopijski misliti da bi se to moglo promijeniti.

“Brock Lesnar će biti moj posljednji meč. To će biti zadnja borba moje karijere. Hoće li biti sljedeći? Ne znam. Nadam se da hoće, ali i dalje moram obraniti pojas u poluteškoj kategoriji. To je nešto o čemu razmišljam”, rekao je Cormier u razgovoru za MMAnytt.

Jasno je da bi sada dvostruki prvak bio presretan u slučaju da dobije neki lakši zadatak u svojoj posljednjoj obrani titule u kategoriji do 93 kilograma. Uostalom, sam je predložio bivšeg šampiona Mauricija “Shoguna” Ruu, kojeg je doslovno iščupao iz naftalina. No, otvoren je i za druge opcije…

“To je nešto što ću prepustiti drugima.”

O meču s Lesnarom, koji se planira za veljaču 2019., i općenito o zadatku koji ga čeka oko obrane titule u poluteškoj diviziji je rekao:

“Bit će teško, ali kao profesionalac isto pristupam svakom meču u karijeri. Volio bih se dobro pripremiti i najprije obraniti titulu u poluteškoj kategoriji. Tada bih se nakon toga volio okušati s Lesnarom. Pripremio bih se maksimalno, želim obraniti titulu i pobijediti. Svaki put kada je ulog UFC-ov pojas, radi se o velikom meču i velikoj stvari. Svatko tko kaže drugačije je lud.”

“Ja sam profesionalac. Ja sam borac. Jednostavno moram ovo profesionalno odraditi”, zaključuje.

Nije jasno kako se u čitavu ovu priču uklapaju Stipe Miočić i Curtis Blaydes, borci koji vjeruju da im pripada šansa osvojiti pojas prije Brocka Lesnara. Vjerojatno nikako. Stipe je najbolji teškaš u povijesti UFC-a i u slučajevima kada su prvaci poput njega gubili titule nakon duge dominacije na tronu svoje divizije, UFC je uvijek  pružio šansu za “instant revanš”. Posljednji primjer je onaj Joanne Jedrzejczyk i Rose Namajunas. Ovaj put se to očito neće dogoditi jer UFC nikako ne želi povratak Stipe na tron.

Prema aktualnom scenariju, teška divizija će ostati “zarobljena” najmanje do veljače, a vjerojatno i do sredine iduće godine kada će Cormier biti u penziji, a Lesnar vjerojatno ponovno u WWE-ju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI