Katastrofalna statistika nekoć najboljeg MMA tima na svijetu: JacksonWink akademija izubila 19 mečeva zaredom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2018 12:11h Autor:

Ilustracija

Borilački analitičari se s pravom pitaju što se dogodilo s nekoć najboljim MMA timom na planeti. Naravno radi se o slavnom Greg Jacksonu i njegovoj JacksonWink akademiji u Albuequerqueu koja u posljednje vrijeme bilježi katastrofalne rezultate.

Koliko su katastrofalni možda najbolje govore brojke. S dva poraza na UFC-u 219 njihov niz negativnih rezultata se protegnuo na nevjerojatnih 19 mečeva, odnosno 19 poraza u nizu. Do završne priredbe u Las Vegasu ta je brojka bila na 17, a borci koji su gubili su sljedeći:

1. Cowboy Cerrone x2 2. Michelle Waterson x2, 3. Anthony Hamilton x2 4. Diego Sanchez 5. Allistar Overeem 6. John Dodson 7. Ray Borg 8. Marcin Tybura 9. Chase Sherman 10. Damian Stasiak 11. Jodi Esquibel 12. Johny Hendricks 13. Tom Duquesnoy 14. Mitch Clark 15. Jack Marshman 16. Cub Swanson 17. Tyson Pedro

Taj se neugodni niz na UFC-u protegnuo i na Holly Holm, odnosno Carlosa Condita i ukupno 19 poraza u nizu. Dojam je da Greg Jackson i Mike Winkeljohn jednostavno više ne mogu stvoriti magiju koju su nekoć imali kada su borci iz njihovog tima izgledali gotovo nepobjedivo.

U posljednje vrijeme sve češće vidimo i osipanje tima. Klub je nedavno napustio dugogodišnji član i bivši UFC prvak Andrei Arlovski. Naravno tu je i primjer njihove najveće zvijezde Jona Jonesa kojeg vrlo vjerojatno čeka dugogodišnja suspenzija radi zlouporabe steroida. Tako da niti on neće moći predstavljati klub iz Novog Meksika.

Kao razlozi zbog čega je ovaj nekoć najuspješniji MMA tim općenito, a posebno u UFC-u, pao na tako niske grande, se spominju razne teorije. Od toga da Greg Jackson više nije toliko involviran kao ranije i da sada radi tek pola radnog vremena u dvorani. Pa sve do “teorija zavjere” prema kojoj u dvorani operira ruski menadžer koji je odgovoran i za “dilanje” steroida.

U svakom slučaju ispred JacksonWink Akademije je veliki “brainstorming” na početku 2018. godine! Jer je 2017. za njih bila apsolutno katastrofalna…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI