Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Katastrofalan potez Rivere! Pokušao prevariti USADA-u i zaradio 4-godišnju suspenziju | Fight Site

Katastrofalan potez Rivere! Pokušao prevariti USADA-u i zaradio 4-godišnju suspenziju

UFC 20.01.2018 20:02h Autor:

Francisco Rivera

Konačno je donesena presuda u slučaju Francisca Rivere zbog njegovog pozitivnog testa na doping. Nezavisni arbitar dodijelio je UFC-ovom borcu bantam kategorije maksimalnu kaznu i suspendirao ga na četiri godine.

Riveri (11-7 MMA, 4-6 UFC) je u srpnju 2016., nakon nasumičnog testa kojeg je provela antidopiška agencija USADA, u organizmu pronađena nedozvoljena supstanca, klenbuterol, zbog čega je privremeno suspendiran.

Slično kao i slučajevima Augusta Montana i Lia Jinglianga, Rivera se branio pričom da je konzumirao kontaminirano meso za vrijeme odmora u Meksiku. No dok su spomenuti borci uspjeli dokazati nevinost i izvukli se bez suspenzije, 36-godišnji Meksikanac nije bio te sreće.

USADA je naime zaključila da se razina klenbuterola u njegovom uzorku ne podudara s onom koju bi pronašli u slučaju kontaminiranog mesa. Rivera također nije uspio pružiti dokaze koji bi potvrdili da je u tom periodu zaista bio u Meksiku i konzumirao meso.

Rivera je slučaj stoga odlučio staviti u ruke nezavisnog arbitara, no prije samog saslušanja USADA je provela istragu i došla do zaključka da je borac falsificirao dokaze u svojoj obrani. Arbitar mu je zato dodijelio suspenziju od četiri godine umjesto dvije koliko bi dobio da je odmah jednostavno priznao krivnju.

Suspenzija je aktivna od datuma kada je pao test tako da se Rivera u oktagon može vratiti najranije u kolovozu 2020. godine. No pitanje je koliko će UFC tada uopće imati interesa za njega. Rivera jest uzbudljiv borac, ali kada se vrati bit će mu gotovo 39-godina i trenutno je u negativnoj seriji od tri poraza, a u posljednjih pet nastupa slavio je samo jednom, u borbi protiv Alexa Caceresa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI