Kaszubowski pred borbu protiv Soldića: Većina njegovih protivnika izgubi već u svlačionici

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.05.2019 16:48h Autor:

Kaszubowski vs. Soldić

Krystian Kaszubowski iznenada je dobio priliku boriti se za KSW naslov prvaka velter kategorije, no on ju u potpunosti namjerava iskoristiti. Naveo je što smatra svojom prednošću, odnosno što to većina Soldićevih protivnika za razliku od njega nije imala.

24-godišnji Kaszubowki Soldićev je vršnjak, koji je do sada slavio u svih sedam profesionalnih borbi koje je odradio. Još uvijek nije “full time” borac, a ovo mu je prva borba na koju se u potpunosti fokusirao kroz pripreme. Prvi put do sada uzeo je slobodne dane na poslu, s ciljem osvajanja pojasa KSW prvaka. Nakon toga bi se vjerojatno u potpunosti prebacio na život profesionalnog borca.

Ipak, u borbu ulazi kao autsajder. Iako je svoje prve dvije KSW borbe završio ekspresnim prekidom, mnogi vjeruju kako još uvijek nije spreman suprotstaviti se Soldiću. On smatra kako ima ono što je potrebno za pobjedu, odnosno što bi moglo odigrati ključnu ulogu.

“Mislim kako će psiha ovdje odigrati jako bitnu ulogu. Većina njegovih protivnika izgubila je borbu već u svlačionici. Jedan od primjera je njegov posljednji protivnik, Vinicus Bohrer iz Brazila. Bilo ga je strah Roberta, bojao se ući u izmjene s njim. Sebe osobno smatram jako nezgodnim protivnikom za njega. Zahvaljujući tome ovo je odmah u startu sjajna borba. Obojica smo osobe čvrstog karaktera i obojica jako udaramo”, ispričao je Kaszubowski za jedan poljski medij.

Priliku osvojiti pojas ovaj je mladi borac dobio nakon samo dva nastupa u KSW-u. Zna da je prilika došla ranije nego je očekivao, ali upravo zbog toga ne postoje neka prevelika očekivanja javnosti niti on ima puno toga za izgubiti.

“Ne osjećam nikakav pritisak. 90 posto ljudi smatra da ću biti uništen, no ja u kavez ulazim čiste glave. Vjerujem u sebi i u to da mogu pobijediti Roberta. Napustiti ću kavez s pojasom”, najavio je.

Soldić i Kaszubowski nastupaju u sunaslovnoj borbi subotnje priredbe, koja se održava u Sopotu pokraj Gdanska. Velika ERGO Arena, koja je već ugostila i UFC event, bit će svjedok jednom od većih KSW evenata do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI