Kaos na UFC vaganju! Izazivačica Eubanks hospitalizirana, UFC odmah našao zamjenu! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2017 00:42h Autor:

Roxanne Modafferi i Nicco Montano

Nažalost, nije UFC-u išlo sve po planu po pitanju borbe za titulu prve prvakinje muha kategorije. Pola sata prije roka su se izvagali svi sudionici osim izazivačice Sijare Eubanks, da bi na kraju došla informacija kako je ona hospitalizirana. UFC se snašao i u borbu za titulu je uskočila Roxanne Modafferi, koju je ova savladala u polufinalu turnira.

Sijara Eubanks imala je problema već dva puta tijekom sezone, no tada je uspijevala skinuti potrebne kilograme, a i šest tjedana je bila u situaciji gdje se na to pazilo. Inače, riječ je o borkinji koja je do sada nastupala u bantamu i koja je TUF kući izgledala fizički superiornija od ostalih borkinja, posebno po pitanju muskulature. Mnogi su se bojali hoće li previše riskirati sa skidanjem kilograma za ovu borbu, a to se i dogodilo. Iako je hostitalizirana već nekoliko sati prije vaganja, ekipa iz UFC-a je čekala do samog kraja roka, ukoliko se možda ipak pojavi. Razlog je naravno skidanje kilograma te je otpala iz borbe za titulu prve UFC prvakinje muha kategorije.

Promocija se ipak snašla i odmah je našla zamjenu. Roxanne Modafferi je u polufinalu turnira izgubila od Eubanks, pa je ona odabrana za protivnicu i dobiti će priliku boriti se za UFC titulu. Riječ je o jednoj od najiskusnijih borkinja svijeta, odnosno ova 35-godišnjakinja je vlasnica skora 21-13, a već je ranije imala UFC iskustva, kao borkinja slamka kategorije. U showu je bila postavljena za prvu nositeljicu, a sutra se trebala boriti protiv druge nositeljice i također polufinalistice, Barb Honchak. Srećom, UFC je našao rješenja i za Honchak, koja će se boriti protiv Lauren Murphy. Naime, njega planirana protivnica, Priscilla Cachoeira je imala problema s dobivanjem vize.

Eubanks nije jedina koja je pala na vaganju. Previše kilograma imala je i Karine Gevorgyan. Armenka je došla sa 130lbs, no njena borba protiv Rachael Ostovich Berdon ostaje na programu, samo će morati 30 posto svog honorara prepustiti protivnici.

The Ultimate Fighter 26 Finale – Rezultati vaganja

Sijara Eubanks ()* vs. Nicco Montano (124.5)
Sean O’Malley (135.5) vs. Terrion Ware (136)
Barb Honchak (125.5)+ vs. Roxanne Modafferi (124)
Gerald Meerschaert (185) vs. Eric Spicely (185.5)
DeAnna Bennett (126) vs. Melinda Fabian (126)
Brett Johns (135.5) vs. Joe Soto (135)

Montana De La Rosa (125.5) vs. Christina Marks (125.5)
Ryan Janes (185) vs. Andrew Sanchez (185.5)
Karine Gevorgyan (130)^ vs. Rachael Ostovich (125)
Ariel Beck (125.5) vs. Shana Dobson (125.5)
Gillian Robertson (125.5) vs. Emily Whitmire (125)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI