Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kampmann savjetuje mladim borcima: Smanjite žestoke sparinge! | Fight Site

Kampmann savjetuje mladim borcima: Smanjite žestoke sparinge!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2016 22:10h Autor:

Kampmann vs. Condit

Martin Kampmann borac je kojeg pamtimo po pravim ratovima u UFC-ovom kavezu, ali i po prerano završenoj karijeri, iz medicinskim razloga. Veliki utjecaj na to imali su žestoki sparinzi koje je prakticirao tokom treninga.

34-godišnji danski velteraš svoju je karijeru prekinuo prije više od tri godine. Sedam godina prije toga nastupao je u UFC-u gdje je ostvario 11 pobjeda i šest poraza, uz neke borbe koje će još dugo fanovima ostati u memoriji, velikim dijelom i zbog brutalnosti te količine prolivene krvi. To su sigurno, prije svih, dvije borbe protiv Carlosa Condita. Žao mu je što se morao umiroviti vrlo mlad, s 31 godinom, ali zato sada ima savjet za neke nove generacije:

“Da mogu mladim borcima dati ikakav dobar savjet, to bi sigurno bilo da limitiraju teške i žestoke sparinge. Ja sam morao završiti karijeru jer viđe nisam htio podnositi kontuzije, koja su već ranije počela raditi neobične stvari u glavi. Imao sam nekoliko borbi u koje sam ušao bez da sam dao sam sebi dovoljno vremena da se oporavim od prethodne borbe. To je druga stvar koja je utjecala na moj rani završetak karijere.”

U međuvremenu je jedno vrijeme radio kao glavni trener Teama Alpha Male, a postao je i profesionalni igrač pokera. Još uvijek trenira, no samo rekreativno:

“Dok god mirno i kvalitetno spavam, ja sam zdrav. Odlazim još u dvoranu, no da odradim sparing kroz pet rundi, pojavila bi se glavobolja. Kada počneš imati glavobolje od tako malih stvari, to mi je znak da si u nečemu ranije pretjerao.”

Ukoliko je na sparinzima bio žestok kao što je to bilo u borbama, uopće nas ne čudi da Martin ovako govori. Mi ćemo ga svakako pamtiti kao jednog od najatraktivnijih i najagresivnijih boraca koje smo imali prilike gledati. Nažalost, puno kraće nego što je to moglo biti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI