Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kampmann: Recimo da sam u "polu-mirovini" | Fight Site

Kampmann: Recimo da sam u "polu-mirovini"

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.10.2014 12:50h Autor:

Martin Kampmann

Prošlo je godinu dana od posljednjeg nastupa Martina Kampmanna, no danski borac kaže da još nije u mirovini. U međuvremenu je prihvatio i mjesto glavnog trenera u timu Alpha Male, no svoj status naziva "polu-umirovljenjem".

Martin Kampmann (20-7, 11-6 u UFC-u), 32-godišnji danski borac i član UFC-ove velter kategorije, u posljednje vrijeme je daleko od profesionalnih borbi. Ovaj atraktivni udarač, poznat po pobjedama nakon velikih preokreta, trenira, putuje po svijetu i igra poker, no sad se vraća ozbiljnom radu. Ipak, ne i borbama, nego je prihvatio posao glavnog trenera u Alpha Male timu, gdje će naslijediti Duanea Ludwiga.

"Još uvijek sam pod ugovorom s UFC-om, no nisam aktivan, niti ne znam hoću li biti. Recimo da se moj status može opisati kao da sam u "polu-mirovini", rekao je jedan od najboljih europskih MMA boraca, a onda objasnio: "Uzeo sam pauzu da bih se posvetio treniranju drugih boraca. Imam ugovor, ali nemam borbu u planu, niti se planiram boriti u bližoj budućnosti. Neću reći nikad, jer se još uvijek volim boriti, no trenutno ne mogu reći hoću li ikad više nastupiti."

Pošto je uvijek bio beskompromisan borac, Kampman je doživljavao i jakih i teških udaraca. UFC je uvijek cijenio njegov pristup, a dovoljno u prilog tome govori činjenica da je, od posljednjih sedam borbi u kojima je nastupio, čak četiri puta bio u naslovnoj, a dva puta u sunaslovnoj borbi eventa kojeg je bio dio. No, posljedice su ostale i one su glavni razlog ove odluke.

"Morao sam shvatiti da se neće boriti zauvijek, a i zdravlje sam morao staviti na prvo mjesto. Imam djecu i moram ovdje još dugo biti za njih. Imao sam teških konkuzija i nije baš bilo zabavno. Imao sam nekih borbi koje nisam trebao prihvatiti te na kraju nisu dobro prošle za mene, no prošlost ne mogu mijenjati. Zato mogu gledati u budućnost na način da pazim na svoje zdravlje", glavni mu je plan za nastavak života.

Sad mu slijedi veliki izazov. Duane Ludwig je, za svoj rad u Alpha Maleu, proglašen najboljim MMA trenerom u 2013. godini, a u ovoj je doveo TJ-a Dillashawa do mjesto UFC prvaka. Neće biti lako preuzeti njegovo mjesto, no Martin nikad nije bio čovjek koji se predaje prije nego nešto i započne:

"Vidio sam da traže trenera i javio sam se Uriahu. Bio sam već tamo pomagao i trenirao Uriaha za njegovu posljednju borbu i stvarno sam se dobro uklopio te su dečki bili sretni što sam tamo. Ostavio sam dobar dojam, a i meni je to dobro poslužilo, jer je na kraju ispalo kao probni rok, u kojem sam mogao vidjeti kako se snalazim i mogu li živjeti u Sacramentu."

Tim bi od subota mogao imati dva prvaka, ukoliko Chad Mendes uzme titulu Jose Aldu, a tu i još neki borci iz vrha, kao npr. Joseph Benavidez i Uriah Faber te vrhunski talenti poput Andre Filija i Chrisa Holdswortha. Tim u budućnosti planira biti još bolji, potencijal je tu, sad treba rad. Kampmann je toga svjestan.

"Ludwig je napravio sjajan posao, posebno što se tiče udaračkog dijela. Ja trenutno ne znam kakav je plan, pripremam Uriaha za njegovu iduću borbu, a Dillashaw npr. još niti ne trenira zbog ozljede. Na Mendesov kamp nisam utjecao, jer sam došao kad je već bio usred njega, tako da mu vodim samo osnovni trening. Još uvijek se upoznajem s dosta momaka, no tu sam da ih treniram te to i radim. Dečki uživaju u radu, a ako je tako, onda će doći i rezultati, a to ovom timu nikad nije nedostajalo", rekao je za kraj danski "plaćeni ubojica", kako su ga zvali dok je nastupao u UFC-ovom kavezu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI