Kamere zabilježile homofobni ispad Conora McGregora (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.10.2017 10:38h Autor:

McGregor tijekom borbe Filija i Lobova

Budući da je na jučerašnjem eventu u Gdansku nastupio Artem Lobov, timski kolega i najbolji prijatelj Conora McGregora, najveća MMA zvijezda bila je prisutna na licu mjesta. Lobov je izgubio, a prvi koji ga je pokušao utješiti bio je upravo McGregor, no pritom je koristio izraze zbog kojih su neki borci ranije imali problema.

Fili je do pobjede došao apsolutno dominiravši sve tri runde protiv tehnički inferiornijeg Lobova, kojem nisu pomogli niti stalni savjeti uz gotovo divljačko ponašanje McGregora, koji je više puta dolazio do kaveza, iako nije bio član kuta nego dio publike. Tako je McGregor bio više puta opomenut od strane suca Marka Goddarda, što ga je dodatno razljutilo.

McGregor je pomalo izgubio kontrolu tijekom Filijevog govora nakon borbe, u kojem ga je ovaj kratko kritizirao, da bi nakon toga izrekao vrlo lijep motivacijski govor u međusobnom poštovanju između ljudi svih rasa i pripadnosti. No, to nije utjecalo na McGregora koji je svoju ljutnju prenio u riječi kojima je svog kolegu pokušao utješiti putem u svlačionicu. Do tamo je hodao zagrljen s njim, a dvije kamere su zabilježile riječi zbog kojih bi Ircu mogle uslijediti sankcije.

Naime, kao što se može čuti, McGregor je dva puta iskoristio riječ “faggot” u pokušaju karakteriziranja Filija, a upravo zbog te iste riječi je nedavno kažnjen Fabricio Werdum, koji će morati odraditi dobrotvorni rad u sklopu LGBTQ zajednice. Tada je zajednica odmah reagirala, a biti će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ovog puta. Ono što McGregoru može ići u prilog, odnosno što bi moglo biti obrazloženje možebitnog izbjegavanja kazne, je to što u pitanju nije izjava izrečena javno, nego u privatnom razgovoru s Lobovom, no izjava koju su zabilježile dvije prisutne kamere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI