Kamaru Usman: Želim Covingtona, to je veća borba nego protiv Woodleya za titulu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.12.2018 13:43h Autor:

Kamaru Usman

Borba protiv prvaka inače je glavni cilj gotovo svakog MMA borca koji nastupa u nekoj promociji. No, postoje iznimke, a jedna od njih je Kamaru Usman. Nigerijski velteraš nije toliko zagrijan za borbu za naslov prvaka koliko za potencijalni okršaj protiv Colbya Covingtona.

Odmah nakon borbe u kojoj je Usman apsolutno izdominirao Rafaela Dos Anjosa, krenula su insinuacije na račun toga kako bi Nigerijac čak mogao preskočiti Colbya Covingtona te na taj način on biti idući izazivač velter kategorije i njenog prvaka Tyrona Woodleya. Usmanu je to zanimljiva situacija, no ne i borba o kojoj primarno razmišlja. Priznaje kako mu je pojas glavna ambicija, no nešto mu jednostavno ne ide iz glave kao savršena situacija za iduću borbu.

“Rekao sam već ranije kako bi bilo sjajno oduzeti titulu Tyronu Woodleyu. On je prvak već neko vrijeme, obranio je titulu nekoliko puta i pravi je tip. Tako da se podrazumijeva kako bi prilika detronizirati ga bila sjajna stvar za mene. No, mislim kako bih se puno bolje osjećao da prebijem Colbya Covingtona. Puno ljepši osjećaj bio bi prebiti tog klauna nego osvojiti naslov prvaka”, rekao je Usman u showu Ariela Helwanija.

Naravno da ga zanima i Woodley, no ovo je nešto što stvara satisfakciju. I to ne samo njemu, on vjeruje kako bi se tu borbu borio za sve one koji su uvrijeđeni nekim od Covingtonovih poteza, izjava ili jednostavno njegovim ponašanje.

“Mislim kako bi to zapravo bila i veća borbe jer svijet želi vidjeti kako ga prebijam. Svi to žele vidjeti. Svaki dan dobivam direktne poruke od Brazilaca, ali i drugih ljudi, koji traže od mene da ga prebijem i to bi svakako bilo slatko za učiniti”, objasnio je zašto ga ta borba toliko privlači.

Još uvijek nije poznato kada bi Woodley mogao u kavez, no veljača ili ožujak se spominje kao vjerojatan termin. Do sada je Covington djelovao kao jedini relevantan izazivač, između ostalog i zbog toga što je držao privremeni pojas, no Usmanov niz od devet pobjeda se nikako ne smije ignorirati. Jedino što je teško trenutno očekivati međusobnu borbu Usmana i Covingtona, osim u slučaju da Woodley ipak produži svoj boravak izvan kaveza. Onda bi to bila jedina prava stvar za učiniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI