Kamaru Usman: UFC me ne promovira zato što sam iz Nigerije

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2017 18:32h Autor:

Kamaru Usman

Unatoč pobjedama u svih njegovih šest UFC nastupa, Kamaru Usman poznat je samo pasioniranim UFC fanovima. UFC ga gotovo uopće ne promovira, a on smatra kako je to zbog toga što je rodom iz Nigerije.

Naravno, Kamaru tu ne misli na nikakve rasističke konotacije, nego jednostavno na UFC-ovu poslovnu politiku, odnosno planove da se promovira borce od kojih bi mogli imati više financijske dobiti.

“Bio sam spreman na to, jer ne znam točno kako razmišljaju. Vjerojatno im je bitno to što sam iz Nigerije, a to tržište još uvijek nisu osvojili, niti imaju TV ugovor tamo. Zato im možda nema smisla promovirati borca iz Afrike”, rekao je Kamaru, koji se trenutno nalazi na 11. mjestu ljestvice velter kategorije, a ukupno je unutar niza od deset pobjeda.

Neki smatraju kako je problem što je većinu prethodnih borbi dobio “grinderskim” stilom, odnosno rušenjem i kontrolom protivnika, sve do posljednje, kada je ekspresno nokautirao Sergia Moraesa. On sam smatra kako je spreman za Top 5, ali da će ga možda upravo taj nedostatak promocije još neko vrijeme ostaviti izvan napada na vrh.

“Ne mislim da je nešto drugo u pitanju. Ne možeš reći da nemam kvalitetu, jer je imam, dokazao sam. Ne možeš reći da nemam samopouzdanje, jer ga imam. Ne možeš reći da nemam vjeru u sebe, jer to također imam. Nisam niti ružan, ako ćemo na tu temu. Mislim da ne postoji nešto po čemu bi mogli reći da nisam marketabilan, osim tog što sam spomenuo. Ne znam, jednostavno ne vidim drugi razlog za to što me ne promoviraju nego to što sam iz Afrike, pa će radije promovirati borca iz nekog njima važnijeg dijela svijeta.”

29-godišnji Usman je većinu karijere trenirao u Blackzilliansima, a nakon raspada tima je otišao za Henryem Hooftom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI