Kamaru Usman ruši rekorde!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2019 09:25h Autor:

Kamaru Usman

Osim što je dominantnom predstavom oduzeo Tyronu Woodleyu titulu UFC prvaka velter kategorije, Kamaru Usman postavio je i neke rekorde. Sve to samo potvrđuje koliko impresivnu predstavu je Nigerijac odradio.

Prije nego uopće navedemo podatke o tome kakve je Kamaru Usman postavio rekorde u samoj borbi, vrijedi spomenuti kako je tek četvrti borac u povijesti UFC-a koji je upisao pobjedu u deset prvih borbi u promociji. Prije njega su to uspjeli tek Royce Gracie, Anderson Silva i Khabib Nurmagomedov. Uistinu impresivnu društvo. Osim toga, Usman trenutno ima drugi najduži pobjednički niz u povijesti velter kategorije, gdje je bolji samo Georges St-Pierre s 13. Deset ili više pobjeda u nizu do sada je ostvarilo tek devet UFC boraca. Ovo je ujedno i peti najduži pobjednički UFC niz u ovom trenutku. Jon Jones je najbolji s 15, Max Holloway ostvario je 13 pobjeda u nizu, dok su Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson na 11.

Onda se možemo okrenuti tome što je Usman napravio u borbi. 192 udarca u tijelo su najviše što je itko pogodio u jednoj UFC borci. Razlika u udarcima, koja je iznosila 276 (336-60) je također najveća u povijesti UFC-a i to ne samo u borbama za titulu. S 336 pogođenih udaraca je na drugom mjestu najviše pogođenih udaraca u jednoj UFC borbi.

Ono što je svakako vrijedno spomenuti, a ovdje nije navedeno, je podatak kako Usman rijetko kada gubi i runde te još niti jednom nije bio blizu porazu. Jedino što bi, prije svega zbog popularnosti, trebao popraviti su završnice borbi. Čak osam od deset pobjeda ostvario je sudačkom odlukom, a sve pobjede prije dolaska u UFC je ostvario prekidom. Znači, nije da ne može. Dominacija svakako izgleda impresivno, a trenutno je teško procijeniti koliko bi  dugo mogao biti na vrhu. Reklo bi se da ima šanse dugo vladati, ali to se mislilo i za Woodleya. A Colby Covington i Ben Askren itekako kucaju na vrata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI