Kamaru Usman: Prihvatio sam borbu protiv Covingtona idući mjesec, čekamo njega

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.12.2018 14:25h Autor:

Kamaru Usman i Colby Covington

Kamaru Usman otkrio je kako mu je UFC ponudio borbu protiv Colbya Covingtona te da je on istu automatski prihvatio. No, ne vjeruje kako će njegov potencijalni protivnik učiniti to isto.

Usman je već prije nekoliko dana rekao kako ga borba protiv Covingtona zanima i više nego automatski napad na titulu prvaka, koji bi nakon impresivne pobjede protiv Rafaela Dos Anjosa mogao dobiti. Čini se kako je tako nešto došlo do vodstva UFC-a te da im se ideja o borbi dva hrvača, bivših članova nekada velikih konkurenata, American Top Teama i Blackzilliansa, itekako sviđa.

“UFC me upravo nazvao i ponudio mi borbu protiv Colbya Covingtona, to je borba koju oni žele”, rekao je Usman za TMZ, nastavivši: “Ponudili su nam borbu za siječanj i ja sam naravno istog trenutka prihvatio. Prihvatio sam ovu borbu već po peti put i samo se čeka njega. Nažalost, uvjeren sam kako će on odbiti tu borbu. Šanse da ga Dana nagovori su 0.00001% i to dajem ikakve šanse samo zato što Dana može puno toga. Ukoliko bude samo do Colbya, on će to odbiti.”

Usman je već ranije govorio o tome kako je Covingtona četiri puta imao ponuđenog kao protivnika, no da niti jednom do njihove borbe nije došlo. Novinara je zanimalo smatra li kako je u pitanju strah, što ipak ne bi trebao biti slučaj kod bilo koga tko se bavi njihovim poslom.

“On je uplašen, 150% sam uvjeren u to. On niti jednom nije rekao moje ime, niti jednom u posljednje dvije godine. Jer zna tko sam i što bi ga čekalo. Zna da bi govorenje mog imena značilo da je borba bliže. Ja ću reći njegovo ime i govoriti ću ga cijelo vrijeme.”

Objasnio je zbog čega mu se borba protiv Covingtona sviđa čak i više od okršaja za titulu prvaka. Uostalom, otkrio je kako ne vjeruje da će se Tyron Woodley uskoro boriti te da je prema tome ova borba najbolje moguća opcija.

“Ja jednostavno želim povrijediti tog momka. Nekada dođe taj trenutak u karijeri kada se pojavi neki momak koji od tebe učini pravog divljaka, od tebe učini čovjeka koji ga želi razbiti i samo o tome razmišlja. Ne želim se jednog dana umiroviti bez da sam imao priliku staviti ruke na tog tipa. Uostalom, Woodley se ne želi boriti. Njemu je dobro dok sjedi sa strane, a čekovi dolaze. Nema veze, ja ću odraditi prljavi posao za njega, a onda ćemo on i ja razgovarati.”

UFC je danas oslobodio malo mjesta na UFC 233 eventu, prebacivši dvije borbe za program tjedan dana ranije. Nakon ovoga je lako pretpostaviti da bi mogli tražiti mjesto upravo za Covingtona i Usmana, ukoliko ovog prvonavedenog uspiju nagovoriti na borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI