Kamaru Usman: Ponudili su mi borbu u Čileu, ali Ponzinibbio me odbio

UFC 23.03.2018 22:17h Autor:

Kamaru Usman

Problemi Kamarua Usmana oko ugovaranje iduće UFC borbe se nastavljaju. Nigerijac je otkrio kako je dobio ponudu za nastup na Fight Nightu u Čileu te da je prihvatio ponuđenu borbu, no da je Santiago Ponzinibbio odbio boriti se protiv njega.

30-godišnji Usman (12-1, 7-0 UFC) uistinu je nepoželjan protivnik UFC velterašima iz Top 10 poretka. Dominantno je slavio u svim sedam svojih borbi u promociji, no napredak mu ide podosta sporo. Tek posljednjom pobjedom, protiv Emila Meeka, našao se u Top 10, gdje trenutno dijelo sedmo mjesto s Darrenom Tillom. I UFC je u teškoj misiji pronaći mu protivnika za iduću borbu.

Mislili su da su našli pravo rješenje u obliku Santiaga Ponzinibbia, za kojeg je ranije najavljeno da bi trebao predvoditi prvi UFC-ov event u Čileu, koji se održava u svibnju. UFC mu je u potrazi za protivnikom namijenio Usmana, no Kamaru je otkrio putem Twittera kako se Argentinac odbio boriti protiv njega. S nekih drugih izvora dolaze informacija kako je to zbog toga što je Ponzinibbio zainteresiran boriti se Neila Magnya, borca koji se na ljestvici nalazi jedno mjesto ispod Usmana, ali također borca koji je do sada pokazao neke slabosti u oktogonu, što se ne može reći za eksplozivnog i snažnog Nigerijca.

Usman je otkrio kako se on spreman boriti i protiv Demiana Maie, no da također smatra kako će tu dobiti odbijenicu s druge strane. Tako će vjerojatno UFC morati nekoga natjerati na borbu protiv ovog opakog hrvača, kojem je silno potreban jedan pravi ispit, gdje će se vidjeti krije li se u njemu šampionski materijal.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI